Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer

ONS ASSORTIMENT

 • 1
 • 2
 • Gevogelte

  Label Rouge Kip

  Waar koop je nu een label rouge kip? En waar staat label rouge nou voor?

  Allereerst is het goed om te weten hoe het Label Rouge keurmerk ontstaan is. In Nederland is de laatste jaren steeds meer aandacht voor het welzijn van kippen. Zo heb je sinds 10 jaar het beter leven keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat er aan een aantal eisen is voldaan omtrent het dierenwelzijn.

  In Frankrijk waren ze hier al veel vroeger bij. Het Label Rouge keurmerk bestaat al sinds de jaren 60 vorige eeuw. Een aantal Franse boeren besloot een keurmerk op te richten waarbij de kippen een kwalitatief beter en langer leven hadden. Om het keurmerk te mogen dragen moet er voldaan zijn aan veel eisen met betrekking tot uitloop, licht in de stallen.

   Drie redenen om te kiezen voor een Label Rouge kip:

   1. Langzaam groeiend ras

  Er word uitsluitend gebruik gemaakt van rustieke rassen, dit zijn langzaam groeiende rassen. Zo leeft een Label Rouge kip minimaal 81 dagen, dit is 50% langer dan een standaard kip. 

  2. Natuurlijke, plantaardige voeding

  De kippen krijgen 100% plantaardige voeding op basis van tenminste 70 tot 75% granen. Het overige deel word aangevuld met soja, erwten etc. 

  3. Excellente smaak en structuur

  Ten opzichte van het standaardpluimvee word de Label Rouge Kip twee keer zo lang afgemetst dan de reguliere kip. Dit komt direct ten goede aan de smaak en structuur van het vlees.

   

  Eend

  De eenden van LeJean komen uit het westen van Frankrijk. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van de Barbarie eend, een ras dat bekend staat om zijn heerlijke rode, stevige vlees! Bovendien zijn zij minder vet dan de andere eendenrassen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »