Over de tamme eendenborstfilet
Zoals de naam al zegt, komt dit stuk vlees uit de borst van de eend. Met zijn stevige structuur en delicate smaak is dit een heerlijk stukje vlees om op tafel te zetten. De eendenborstfilet wordt gezien als een ware delicatesse. In één verpakking zit een tamme eendenborstfilet.
Waar komt deze eendenborstfilet vandaan?
Deze eendenfilets komen van de Franse barbarie eend. 'Canette' verwijst naar een jonge (vrouwtjes)eend. Deze eenden hebben een mooie verhouding tussen vlees en vet. Hierdoor is het lekker mals en sappig vlees.
Algemene bereidingswijze
Haal de eendenborstfilets 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat ze ontdooien in de koelkast. Haal ze een uur voor bereiding uit de koelkast.
1. Snijd het vet van eendenborstfilet kruislings in.
2. Zet de pan ondertussen op hoog vuur.
3. Als de pan goed heet is, kunnen de eendenborstfilets erin. Bak eerst de kans met het vet.
4. Draai de filets na een minuut om en bak de andere kant 3 minuten.
5. Bak vervolgens weer de andere kant gedurende 3 minuten mooi krokant.
6. Strooi zout en peper op beide kanten.
7. Doe de eendenborstfilets in ruim aluminiumfolie en laat nog 5 minuten rusten.
Op zoek naar inspiratie? Probeer eens gebakken eendenborstfilet met oosterse saus.
Vragen?
Bij online slager LeJean kun je zowel tamme eendenborstfilet als gerookte eendenborstfilet kopen. Deze worden bevroren verzonden met een speciale, herbruikbare verpakking. Heb je vragen? Stuur je vraag naar [email protected] of bel +31702017034. We staan elke werkdag van 09:00 uur tot 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 3030103
- Herkomst: Frankrijk
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €37.98
- Samenstelling: 100% Eendenvlees
