Eendenvlees

Larnaudie Eendenvet

ca. 340 gram

€8,19
LeJean Eendenborstfilet

ca. 170 gram

€4,19
LeJean Pekingeend

ca. 2100 gram

€20,49
LeJean Eendenmaagjes

ca. 410 gram

€9,95
LeJean Gekonfijte eendenbout

ca. per stuk

€4,90
LeJean Eendenbout

ca. 420 gram

€4,55
Penelope Confit de Canard 6 blikken
Voordeel verpakking

ca. 6x blikken 4/5 stuks

€116,70 €105,00
LeJean Konfijt set

ca. Konfijt set

€13,35
Sarrade Eendenvet in blik

ca. 700 gram

€9,99 €8,99
Penelope Confit de Canard in blik

ca. 4/5 stuks

€19,45
LeJean Gekonfijte Eendenbout

ca. pot 2 stuks

€12,85
LeJean Eendenrillette

ca. 250 gram

€7,99

Eendenvlees

Heb je altijd al eens eendenvlees willen proberen? Dan staat letterlijk niets je meer in de weg om dit heerlijke vlees aan te schaffen. Binnen het assortiment van LeJean VleesAtelier vind je namelijk verschillende soorten stukken eend. Dit vlees staat bekend om haar heerlijke smaak en malsheid. Wanneer je dan ook nog nooit vlees van een eend hebt gegeten bestaat er een grote kans dat er een glimlach op je gezicht zal verschijnen, zodra je het eerste hapje neemt van dit smakelijke gevogelte. Lees verder voor meer informatie over het eendenvlees uit ons assortiment, zodat je precies weet wat je kan en mag verwachten.

Onze eenden

Indien je onze website zorgvuldig hebt doorgelezen ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat wij de leefomstandigheden van onze dieren bijzonder hoog in het vaandel hebben staan. Wij bieden dan ook enkel en alleen vlees aan van dieren die onder de meest gunstige leefomstandigheden hun leven hebben geleid. Dit doen we bewust, omdat er in de vleesindustrie namelijk op grote schaal dieren worden gehouden die een erbarmelijk leven leiden. Wij brengen hier verandering en al het eendenvlees uit ons assortiment is dan ook afkomstig van vrije eenden. Dit betekent dat onze eenden meer dan genoeg ruimte hebben om te leven en enkel en alleen worden gevoerd met natuurlijk voedsel. Je bent er dan ook altijd van verzekerd dat ons vlees geen toevoegingen zal bevatten. Ons vlees is puur en tevens vol van smaak, doordat de eenden vrijwel constant in beweging zijn.

De smaak

Indien je nog nooit eendenvlees hebt gegeten ben je waarschijnlijk benieuwd naar de smaak. Wij willen je dan ook altijd aanraden om dit vlees zelf te proberen. Dit vlees laat zich namelijk moeilijk vergelijken met andere vleessoorten, maar wel ben je in ieder geval verzekerd van een enorm mals stuk vlees. Daarnaast beschikt eendenvlees over een laag vet. Zoals je misschien wel weet draagt een laag met vet enorm bij aan de smaak van vlees. Wacht dan ook niet langer en bestel dit heerlijke vlees vandaag nog bij LeJean.

Het assortiment van LeJean VleesAtelier

Binnen ons assortiment kan je terecht voor de aanschaf van heerlijk vlees dat afkomstig is van eenden. Onze eenden leven in Frankrijk waar ze een prachtig leven leiden. Dit leven draagt dan ook bij aan de heerlijke smaak. Ga je echter voor een eendenborstfilet, pekingeend, eendenbout of bijvoorbeeld voor eendenmaagjes? De keuze is aan jou, maar dat dit zal smaken dat kunnen we je garanderen. Daarnaast wordt al het vlees vers geleverd en maken we geen gebruik van toevoegingen op het vlees extra op smaak te brengen. Puur eendenvlees is dus precies hetgeen wat je binnen ons assortiment kunt aanschaffen.

De bereiding

Voordat je aan de slag gaat met het bereiden van eendenvlees is het belangrijk dat je het vlees op kamertemperatuur laat komen. Haal het vlees dan ook minimaal één uur voor de bereiding uit de koelkast. Snij het vlees vervolgens aan de vetkant in en hierbij is het belangrijk om goed op te letten dat je niet in het vlees zelf snijdt, maar dus enkel en alleen in het vet. Marineer het vlees vervolgens met kruiden en/of peper en zout. Leg vervolgens het eendenvlees met de vetkant naar beneden in de pan. Hierbij is het niet nodig om gebruik te maken van bakboter of olie. Laat het eendenvlees zo’n 10 minuten bakken op een gemiddeld vuur en zodra het vlees een mooie bruine rand heeft draai je het vlees om. Bak de andere kant vervolgens enkele minuten en haal het vlees uit de pan. Laat het geheel enkele minuten rusten, zodat alle smaakstoffen zich door het vlees kunnen verspreiden. Snijdt het vlees vervolgens aan serveer dit aan jezelf óf natuurlijk aan je gasten.

Naast het bakken van het vlees is echter ook mogelijk om het vlees te bereiden in de oven. Voordat je het eendenvlees in de oven stopt dien je ook in dit geval de vetkant te bakken in de pan tot deze goudbruin is. Draai deze vervolgens om en stop het geheel voor zo’n 6 tot 8 minuten in de oven.  Haal tot slot het vlees eruit en laat het enkele minuten rusten, voordat je het vlees zal serveren.

Behoefte aan meer informatie?

Indien je behoefte hebt aan meer informatie is het geen enkel probleem om contact met ons op te nemen. Indien je direct antwoord wilt op je vraag kan je het beste bellen naar (0)70 201 7034. Hiernaast is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected] Ook in dit geval doen wij ons uiterste best om je vragen over ons eendenvlees zo spoedig en duidelijk mogelijk te beantwoorden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »