Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Franse hele maïskip

13,29

Franse hele maïskip van zo'n 1200 gram. Deze kippen krijgen extra maïs gevoerd waardoor ze de gele kleur krijgen en extra smaak. Ouderwets lekkere kip uit Frankrijk!

Op voorraad (3)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Franse hele maïskip

De Franse maïskip, ook wel Poulet Jaune genoemd, beschikt over een specifieke gele kleur die terug te leiden is aan het voedsel dat de kippen consumeren. Zo krijgen deze kippen extra mais gevoerd. Naast dat mais zorgt voor deze unieke kleur draagt dit voedsel uiteraard ook bij aan de smaak van het kippenvlees. Wij raden je dan ook zeker aan om dit heerlijke vlees te bestellen uit het assortiment van LeJean, zodat je zelf de smaak van dit vlees kunt ervaren.

Wat is een Franse maïskip?

De Franse maiskippen uit ons assortiment worden op vrijwel dezelfde wijze gehouden als de Gildehoen scharrelkip. Het verschil tussen de kippensoorten zit hem echter ten eerste in het voer van de kippen en de afkomst. Zo is de maïskip uit ons assortiment afkomstig uit Frankrijk. Hier leven de kippen onder de meest gunstige leefomstandigheden. Zo hebben deze dieren ten eerste meer dan voldoende leefruimte en wordt er geen gebruik gemaakt van antibiotica om het groeiproces van de kippen te versnellen. Dit resulteert dan ook in 100% natuurlijk kippenvlees met een bijzondere smaak. Doordat de kippen extra mais gevoerd krijgen is het vlees van de maïskip dan ook niet te vergelijken met vlees van andere kippensoorten.

De smaak

De Frans maïskip heeft een ongeëvenaarde smaak. Dit is dan ook precies de reden dat dit kippenvlees voor veel mensen de voorkeur heeft ten opzichte van ander kippenvlees. Doordat het voer van de kippen voor 80% uit mais bestaat bouwen de kippen meer vet op. Zoals het een echte vleeskenner betaamd weet je inmiddels wel dat vet bijdraagt aan meer smaak en dit is dan ook precies wat je van bovenstaand kippenvlees kunt verwachten. Hierdoor zijn de kippen uitstekend om te grillen, maar daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de kip in de oven te bereiden.

De bereiding

De maiskippen uit ons assortiment zijn op verschillende manieren te bereiden. Het is belangrijk dat je de kip voorafgaand aan de bereiding gekoeld bewaard, zodat bacteriën geen kans krijgen om zich in het vlees te nestelen. Een uur voorafgaand aan de bereiding haal je het vlees uit de koelkast, zodat het vervolgens op kamertemperatuur kan komen. Wrijf de maïskip vervolgens volledig in met olijfolie en met een combinatie van peper en zout voor net wat meer smaak. Eventueel is het mogelijk om de Franse maiskippen te besprenkelen met citroenzuur of extra te marineren met knoflook en/of overige kruiden. Verwarm de oven vervolgens tot een temperatuur van 220°C en voeg olie toe aan de verwarmde braadslede. Leg de kip vervolgens met de borstzijde naar beneden op de braadslede en plaats deze in de oven. Verlaag tegelijkertijd de oventemperatuur naar 175°C.

Na circa 20 minuten draai je de kip om, zodat ook de andere zijde van de kip rondom goed bruin en knapperig wordt. Braad de kip vervolgens gedurende 30 tot 40 minuten en besprenkel het vlees enkele keren met braadvet, zodat het kippenvlees niet uit zal drogen. Maak gebruik van een kernthermometer om de temperatuur van de maïskip in de gaten te houden. Op het moment dat de kip een kerntemperatuur van 76°C heeft bereikt zal deze voldoende gegaard zijn. Wanneer dit moment is aangebroken haal je het vlees uit de oven en dek je het vervolgens af met aluminiumfolie, zodat het vlees nog extra zal garen.

Verwijder overtollig vet uit de braadslede en voeg hier wijn of bouillon aan toe voor extra smaak. Laat dit geheel vervolgens sudderen op een lage temperatuur en breng het eventueel extra op smaak door citroensap, zout of peper toe te voegen.

Bewaren

Let er goed op dat je de rauwe maïskip voor maximaal twee dagen in de koelkast bewaart. Indien het vlees bereid is kan je het maximaal 3 tot 4 dagen bewaren in de koeling. Ingevroren rauwe kip is tot 8 maanden te bewaren en indien het vlees bereid is raden wij het aan om het niet langer dan 3 maanden in de vriezer te bewaren. Zorg ervoor dat je het vlees direct na de levering invriest of in de koelkast plaatst.

Bestel eenvoudig bij LeJean

Wist je dat je bij online slager LeJean zelf je bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Je bestelling wordt verzonden in een recyclebare en biologisch afbreekbare koelbox. De koelelementen in deze box zijn gemaakt van gerecycled papier. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.

 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 3010119
  • Herkomst: Frankrijk
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €10.65
  • Samenstelling: 100% Maiskippenvlees
LeJean Franse hele maïskip
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account