Konijnenvlees

LeJean Konijn heel

ca. 1350 gram

€20,25
LeJean Konijnenbout

ca. 1000 gram

€19,25

Konijnenvlees

Er bestaat een grote kans dat je eerste kennismaking met konijnenvlees tijdens de feestdagen was. Ieder jaar bereiden enorm veel families dan ook weer dit heerlijke stuk vlees om met de gehele familie van te genieten. Toch merken wij dat de vraag naar dit vlees ook vóór en na de feestdagen toeneemt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien het vlees een uitgebalanceerde smaak heeft en verschillende goede voedingsstoffen bevat. Binnen ons assortiment bieden wij enkel en alleen konijnenvlees aan dat afkomstig is van tamme konijnen.

Waar komt ons konijnenvlees vandaan?

Onze tamme konijnen leven in Hongarije. In dit Oost-Europese land leven deze dieren in een omgeving met meer dan genoeg ruimte en daarnaast is er gezorgd voor genoeg afleidingsmateriaal. De dieren leven  in groepen bij elkaar en is er sprake van minimale reisafstanden. De konijnen krijgen de best mogelijke zorg en staan onder continu toezicht van een dierenarts. Op het moment dat wij deze prachtige leefomstandigheden dan ook constateerden, hebben we besloten om onze klanten te laten genieten van het heerlijke konijnenvlees dat deze dieren voortbrengen. De konijnen van LeJean voldoen aan de strengste wettelijke normen van Europa, oftewel naar Zwitserse maatstaven.

De smaak

De smaak van tam konijnenvlees is malser en minder sterk dan de smaak van een wild konijn. Dit komt, doordat het vlees minder goed doorbloed is, omdat wilde konijnen toch net wat meer in beweging zijn. Wel ben je verzekerd van vlees met een hoog aandeel in eiwitten en aminozuren. Tevens bevat het vlees weinig vet, cholesterol en purine, waardoor dit vlees zeker als gezond kan worden beschouwd.

De bereiding

Binnen ons assortiment heb je de mogelijkheid om zowel een heel konijn te schaffen als konijnenbouten. In dit geval vertellen we je even wat meer over bereiding van een heel konijn. Voordat je aan de slag gaan met de daadwerkelijk bereiding van het konijnenvlees dien je wat voorbereidingen te treffen. Zorg en namelijk altijd voor dat je het konijn gedurende 24 uur in de koelkast laat ontdooien. Laat het konijn vervolgens een half uur voor de bereiding op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven alvast op een temperatuur van 150 °C. Bak vervolgens het vlees bruin in een pan met roomboter en/of olijfolie. Blus vervolgens het vlees af met bouillon of water en plaats het konijn in oven. Maak hiervoor gebruik van een ovenschaal in combinatie met braadvocht. Na zo’n 60-70 minuten zal het konijnenvlees gaar zijn. Wij raden het aan om het vlees tijdens het bakken regelmatig te bedruipen met braadvocht voor extra smaak.

Bestel eenvoudig bij LeJean

Indien jij de smaak van konijnenvlees zelf wilt ervaren is het gemakkelijk om dit vlees te bestellen bij LeJean.nl. Plaats het vlees in je winkelwagen, vul je adresgegevens in en reken vervolgens af via een betaalmethode naar keuze. Indien je je bestelling op een doordeweekse dag voor 08:00 plaatst, leveren wij het vlees dezelfde dag nog af tussen 17:00 en 22:00. Al ons vlees wordt diepgevroren geleverd in een EcoCoolBox. Dit is een biologisch afbreekbare en recyclebare koelbox, waardoor onze levering dus een minimale ecologische voetdruk achterlaat.

Meer weten?

Wil je meer weten over bovenstaand vlees uit ons assortiment of heb je andere belangrijke vragen die je aan ons wilt stellen? Twijfel dan geen seconde om contact met ons op te nemen. Wij staan namelijk iedere werkdag klaar om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Bel naar (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Hiernaast is het eventueel ook nog mogelijk om gebruik te maken van het contactformulier en/of de chatfunctie op onze website. In ieder mag het duidelijk zijn dat je bij LeJean VleesAtelier aan het juiste adres bent voor het aanschaffen van konijnenvlees.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »