Iers grasgevoerd rundvlees
Ver weg van het verstedelijkt gebied toont Ierland zijn ware karakter: weelderige weiden, uitgestrekte natuurgebieden en absolute vrijheid. In combinatie met de rust van het land en de goede weersomstandigheden biedt het groene eiland ideale omstandigheden voor het produceren van rundvlees van de hoogste kwaliteit, zoals bijvoorbeeld short ribs, côte de boeuf, tomahawks, bavette steaks en picanha.
Het idyllische land biedt de mogelijkheid om het hele jaar door vee op de weiden te houden - betere omstandigheden dan in veel andere landen. Het vee komt pas de stal in als de Ierse regen even alles overstroomt. De gelukkige runderen brengen gemiddeld 320 dagen per jaar door op de groene weiden van Ierland. Gedurende deze tijd is het niet nodig om de dieren te voeren, omdat ze zich alleen voeden met de kruiden en grassen van de weidegebieden. Onze boeren hechten er veel waarde aan dat de dieren zo natuurlijk mogelijk worden gehouden en gevoerd. Dit omvat ook het houden van de dieren in een kuddegroep - de kudde blijft bij elkaar vanaf de eerste keer dat ze de wei betreden totdat ze worden geslacht.
Het uitstekende vlees van de Ierse ossen wordt gekenmerkt door een laag vetgehalte in fijne marmering en een bijzonder intens aroma. Veel bewegingsvrijheid samen met de kudde en het natuurlijke dieet van grassen en kruiden geven het vlees zijn unieke smaak en prachtige textuur. Het rijke rood van het vlees is ook te danken aan het dieet, omdat het gras in de regio erg rijk is aan ijzer.
De partners van LeJean, garanderen de hoogste kwaliteitsnormen en de strikte dierenwelzijnsnormen van het land. De dieren hebben een 100 procent plantaardig dieet en krijgen geen groeibevorderende hormonen.