Over de Gildehoen scharrel kipdijsaté
Vlees kan natuurlijk alleen maar lekker smaken als de dieren een goed leven hebben gehad. Ons kipdijsaté komt van de Gildehoen scharrelkip. Deze kippen groeien op in Nederland, hebben veel bewegingsvrijheid en zijn volledig antibiotica vrij. Doordat de kippen lekker kunnen scharrelen en spelen, zijn ze energiek en vrolijk. Ze kunnen eten en drinken wanneer en hoeveel ze zelf willen. Het voer dat ze krijgen is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars. Dit alles proef je terug in de smaak en de structuur!
Wil jij het lekkerste stukje kippenvlees zelf eens ervaren? Dan raden wij je aan om de gemarineerde kipdijsaté zeker in overweging te nemen. Een met de hand geregen product, gemarineerd met Indische ajam, wat je direct zult proeven bij je eerste hap. De Gildehoen scharrel kipdijfiletsaté wordt geleverd per 10 stokjes, maar uiteraard is het mogelijk om grotere hoeveelheden te bestellen bij LeJean. Lees verder voor meer informatie over dit heerlijke kippenvlees of bestel vandaag nog via onze webwinkel.
De afkomst van onze kipdijsaté
Indien je al bekend met ons bent dan weet je inmiddels dan wij enkel en alleen vlees van hoge kwaliteit aanbieden. Daarnaast hanteren we strenge eisen voor de boerderijen waarmee we samenwerken en dit betekent dan ook dat onze kipdijsaté afkomstig is van kippen die leven onder de meest gunstige omstandigheden. Zo hebben onze kippen meer dan genoeg leefruimte en wordt er tevens aandacht geschonken aan de dagbesteding van de kippen. Hierdoor worden de kippen op een gezonde manier grootgebracht en dit zorgt er uiteraard voor dat het vlees van hogere kwaliteit is.
Onze kipdijsaté wordt geregen van het bovenste gedeelte van de kippenpoot, namelijk de dij. Het vlees van de kippendij is donkerder dan het vlees van bijvoorbeeld de kipfilet. Een kippendij heeft van nature dan ook meer vet en dus meer smaak. Kortom ben jij op zoek naar een heerlijk mals stuk kippenvlees? Dan kan je met kipdijsaté werkelijk niet de mist in gaan. Doordat het vlees vetter is, droogt het tijdens het bereiden tevens minder snel uit en krijg je overheerlijke satés. Dit malse stukje kipdijfilet is gemarineerd met een toegankelijke Indische ajam marinade en met de hand geregen op bamboestokjes. Eén bamboestokje bevat ongeveer 50 gram kip.
De bereiding
Het grote voordeel van een kipdijsaté is dat dit vleesgerecht op een relatief eenvoudige wijze is te bereiden. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om de kip te marineren, maar het is natuurlijk wel mogelijk om extra kruiden toe te voegen indien je hier de voorkeur aangeeft. De satés zijn zowel te bereiden in de grillpan als op de barbecue. Voor een bereiding op de barbecue raden wij je aan een temperatuur van 150 graden te hanteren. Zorg er voor dat je een gedeelte vrijhoudt voor indirecte hitte, waarop je ze rustig door kan laten garen. Op het moment dat de kipdijsaté rondom goed bruin is, haal je het vlees van het vuur.
Wil jij de kipdijsaté gaan bereiden in de grillpan? Zet dan het vuur op een hoge temperatuur en bak ook in dit geval de kip rondom goed bruin. Eventueel is het mogelijk om hier nog wat extra ingrediënten aan toe te voegen, zoals gebakken uitjes of andere ingrediënten naar keuze.
Vragen op opmerkingen?
Wil je meer weten over de bereiding van bovenstaand kippenvlees uit ons assortiment? Dan mag het duidelijk zijn dat het altijd mogelijk is om contact op te nemen met de klantenservice van LeJean.nl. Wij voorzien je namelijk graag van alle informatie die je nodig hebt en we kunnen je tevens voorzien van advies op maat. Bel naar +31(0)702017034 of stuur een e-mail naar [email protected]. Nadat je contact met ons op hebt opgenomen kunnen wij je verzekeren dat al je vragen en of opmerkingen zijn beantwoord, waardoor jij zo spoedig mogelijk aan de slag kunt met het bereiden van een kipdijsaté.
De Gildehoen scharrelkippen zijn Halal geslacht, zie hier het certificaat
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 3010107
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €19.99
- Samenstelling: Kippendijvlees, zout, dextrose, suiker, paprika, KORIANDER, chili's, kurkuma, gember, zoethout, fenegriek, peper, komijn, karwijzaad, piment, knoflook, salmiak, water, knoflook, zuurteregelaar.