Hertenvlees

LeJean Hertenhaas

ca. 1250 gram

€61,25
LeJean Hertenrack

ca. 1200 gram

€50,39 €42,83
LeJean Wild trio

ca. 300 gram

€16,95
LeJean Hertenbiefstuk

ca. 250 gram

€9,49
LeJean Hertenfilet gevliesd

ca. 650 gram

€25,99
LeJean Hertenstoofvlees

ca. 500 gram

€9,35
LeJean Hertenfilet Truffelmarinade

ca. 250 gram

€7,99

Hertenvlees

De smaak van puur hertenvlees zelf ervaren? Dat is mogelijk, indien je ervoor kiest om dit vlees aan te schaffen bij LeJean VleesAtelier. Dit vlees is van nature erg mager en bevat verschillende essentiële voedingsstoffen en vitaminen die goed zijn voor het menselijk lichaam. Ons vlees wordt altijd vers geleverd en is niet voorzien van kunstmatige toevoegingen, waardoor je altijd bent verzekerd van een natuurlijk stuk vlees. Bestel vandaag nog snel en eenvoudig bij LeJean.

Waar komt ons hertenvlees vandaan?

Herten leven over de gehele wereld, waaronder ook in Nederland. Ons vlees is echter niet afkomstig uit Nederland, maar uit Polen of uit Nieuw-Zeeland. In Polen leven de dieren in de vrije natuur, maar ons hertenvlees dat afkomstig is uit Nieuw-Zeeland komt van de Silver Fern Farms. Op deze boerderij worden die dieren gehouden in natuurlijk leefomstandigheden en worden ze enkel en alleen met gras gevoerd. Nieuw-Zeeland is een van de weinige plaatsen ter wereld waar de op gras gebaseerde landbouw zijn ware potentieel kan bereiken. De herten leven het gehele jaar door buiten in het weiland, waardoor je bent gegarandeerd van hertenvlees van de best mogelijke kwaliteit.

De kenmerken

Hertenvlees heeft een rode tot donkerrode kleur. Het vlees is heerlijk mals en fijn van structuur. In tegenstelling tot andere wilde vleessoorten is de smaak van vlees van herten relatief mild en makkelijk verteerbaar. Sommige mensen vinden dat de smaak vergeleken kan worden met rundvlees, alhoewel je dus wel rekening moet houden met een wildsmaak. De rode tot donkerrode kleur van het vlees is terug te leiden naar de mate van beweging van deze dieren. De herten zijn namelijk enorm veel in beweging, waardoor het vlees uitstekend is doorbloed. Daarnaast zit ons hertenvlees boordevol belangrijke voedingsstoffen, denk aan eiwitten, ijzer en/of zink. Doordat het vlees tevens weinig vet en calorieën bevat is dit vlees ook geschikt voor mensen die een dieet volgen waarbij de inname van vet, cholesterol en/of calorieën wordt afgebouwd.

De bereiding

Indien je het maximale wilt halen uit je vlees is het van groot belang dat je het hertenvlees op de juiste manier weet te bereiden. Wij geven je dan ook graag enkele tips mee. Voordat je het vlees gaat bakken is het belangrijk dat het op kamertemperatuur komt. Bak vervolgens het vlees aan in een pan gedurende 2 tot 4 minuten. Haal het vlees hierna uit de pan en laat het geheel enkele minuten rusten. Marineer het vlees eventueel met peper en zout naar wens. Plaats het vlees vervolgens in de oven op een temperatuur van zo’n 200 °C. Laat het vlees hierna weer enkele minuten rusten en zet het vervolgens op tafel. Wij raden het aan om dit vlees medium-rare te eten, omdat dit volgens ons de beste smaaksensatie zal bieden.

Levering

Al het vlees uit ons assortiment wordt vers en diepgevroren geleverd. Wij maken namelijk gebruik van een zogenoemde EcoCoolBox om ons vlees te vervoeren en af te leveren bij onze klanten. Deze koelbox is voorzien van koelelementen en is daarnaast zowel biologisch afbreekbaar als recyclebaar. Hier hebben we voor gekozen, omdat we op deze manier ook op maatschappelijk gebied ons steentje bijdragen. Indien je op maandag t/m vrijdag voor 08:00 bestelt heb je het vlees dezelfde dag tussen 17:00 en 22:00 in huis, waardoor je in de avond nog kunt genieten van een heerlijk stuk vers vlees.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over het hertenvlees uit ons assortiment? Dan mag het duidelijk zijn dat het altijd mogelijk is om contact met ons op te nemen. Wij voorzien je graag van alle informatie die je nodig hebt. Bel naar (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Uiteraard kan en mag je verwachten dat wij ons uiterste best doen om al je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Het mag dan ook duidelijk zijn dat je voor het bestellen van hertenvlees bij LeJean aan het juiste adres bent.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »