LeJean: kwaliteitsvlees voor iedere vleesliefhebber

Online vlees bestellen bij LeJean

LeJean is niet zomaar een slager, LeJean is een online slager! Dat betekent dat je vanaf je bank kunt bestellen, betalen én wachten totdat je bestelling wordt bezorgd. Kom je er even niet uit? Twijfel dan niet om ons te bellen of met ons te chatten. Je kunt trouwens ook langskomen in onze winkel voor advies, want we begrijpen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken uit al dat lekkers. Welke vraag je ook over vlees hebt: wij staan voor je klaar.

Onze slager(ij), onze missie

LeJean begon als een online vleesatelier en in 2020 hebben wij onze winkel geopend. Maar waarom zijn wij begonnen? Oprichter en slager Pieter van Rijn vertelt: “Wat begon als een bijbaan bij de plaatselijke slager is uitgegroeid tot een passie voor mooi vlees. Daarom ging ik na de middelbare school naar de slagersvakschool, waar mijn liefde voor het vak is gegroeid. Na een hbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie en Bedrijfskunde en een master Retailmanagement ben ik gaan werken bij een landelijke supermarkt. Maar ik wist dat vlees zoveel beter kon zijn. Uiteindelijk ben ik gaan werken bij een groothandel in premium vleesproducten.
Hier heb ik verschillende vleesketens in binnen- en buitenland zelf kunnen zien. Ik vond het prachtig om te zien met hoeveel passie er wordt gewerkt aan premium producten.
In 2020 werd het tijd om al die opgedane kennis en passie te bundelen en consumenten te inspireren met bijzondere en smaakvolle producten van hoge kwaliteit. Mijn doel met LeJean is om iedere vleesliefhebber toegang te geven tot de lekkerste en bijzonderste stukken vlees die ook diervriendelijk zijn. Voor mij houd diervriendelijkheid in dat het dier in alle vrijheid heeft kunnen leven, geen stress heeft gehad, geen hormonen, antibiotica of onnodige medicijnen toegediend heeft gekregen en geen pijn heeft geleden tijdens de slacht. Ik ben er trots op dat dit is gelukt. ”

Vlees van ver, is dat wel goed voor het milieu?

Het is belangrijk om te weten dat niet al het vlees hetzelfde is. Een rund die in een stal wordt afgemest heeft niet dezelfde ecologische voetafdruk als een wilde eland. Waar een eland zich (voornamelijk) zelf voedt en bijdraagt aan de natuurlijke cyclus, onttrekt een rund op stal voornamelijk aan de natuur. Een rund op stal kost veel co2: van de motor van de tractor tot aan de kunstmest die geproduceerd en vervoerd wordt. Daarnaast zijn er vitamines en andere toevoegingen nodig om het dier gezond te houden. Dat kost nog meer co2. En wij geloven dat dit niet nodig is. We wéten dat dit niet nodig is. Daarom komt ons vlees uit alle delen van de wereld: daar is genoeg ruimte om de dieren buiten te laten grazen. Het hele jaar door.

Maar hoe zit het dan met het vervoer hierheen? Dat moet toch enorm veel co2 uitstoten? Dat valt eigenlijk wel mee. Om 18,000 kg vlees, zo'n 90.000 maaltijden, van Nieuw-Zeeland naar Nederland te verschepen wordt 2.500 kg co2 uitgestoten. Dat staat ongeveer gelijk aan een auto die 20.000 km rijdt in een jaar of 1 persoon die naar Curaçao vliegt. Voor 90.000 maaltijden is dat niet gek veel. En het is dus erg aannemelijk dat een stukje vlees uit Nieuw-Zeeland niet meer of zelfs minder co2 uitstoot dan een rund op stal in Nederland. 

Kwaliteitsvlees bevroren thuisbezorgd

Al ons bevroren vlees wordt met de quick frozen (snelvriezen) methode bevroren. Bij 'normaal' invriezen is de temperatuur -12° C en bij quick frozen is dat -40° C. De quick frozen methode zorgt ervoor dat het vlees zo snel mogelijk doorvriest, zodat de cellen niet beschadigd raken. Het snel doorvriezen zorgt voor kleine ijskristallen en dit zorgt ervoor dat de celmembranen van het vlees niet beschadigd raken. Hierdoor worden de vitaminen, mineralen, belangrijke ingrediënten en de smaak van het vlees beschermd en de smaak en sappigheid blijft op deze manier optimaal bewaard. Wil je meer weten over de voordelen van quick frozen? Je leest het in deze blog.

Je ontvangt het vlees ook bevroren bij je thuis (tenzij je een vers stuk vlees hebt gekocht). Iedere bestelling van LeJean wordt met veel zorg klaargemaakt en ingepakt. Als verzendverpakking maken wij gebruik van de EcoCoolBox. Deze verpakking is volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar is. De gebruikte koelelementen zijn eveneens van gerecycled papier in combinatie met een gel, hierdoor mag dit bij het restafval. Uiteraard kun je de EcoCoolBox en koelelementen ook zelf hergebruiken voor bijvoorbeeld een dagje strand.

Het assortiment van LeJean

Of je nu een bbq liefhebber bent, houdt van kwaliteitsvlees of bewuste vleeseter bent: bij LeJean zit je goed. Want bij LeJean vind je verschillende soorten vlees: van biologische kipfilet en Black Angus hamburgers tot Wagyu ribeye en krokodil filet. Daarnaast hebben we de lekkerste rubs en sauzen in ons assortiment, waardoor je jouw stuk vlees nog meer smaak kan geven. Ontdek een nieuwe smaaksensatie met het vlees van LeJean.

Op de hoogte blijven?

Wil je als eerste hoogte zijn van de nieuwste aanbiedingen, recepten en producten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op InstagramFacebook en Pinterest.