Kippenvlees

LeJean Hele Kip Polderhoen

ca. 1200-1300 gram

€14,85
LeJean Kipdijfilet

ca. 500 gram

€7,75
LeJean Kipfilet Polderhoen

ca. 350 gram

€9,79
LeJean Gildehoen Hele Kip

ca. 1250-1350 gram

€10,35
LeJean Maiskip

ca. per stuk

€8,15
LeJean Mini Kipsaté

ca. 10 stokjes (mini)

€6,89 €4,79
LeJean Gildehoen Kipfilet

ca. 400 gram

€7,39
LeJean Kipdijfilet met vel

ca. 450 gram

€6,75
LeJean Maiskip Label Rouge

ca. 1600 gram

€16,79
LeJean Soepkip

ca. 1200-1300 gram

€8,75
LeJean Kippenvleugels

ca. 500 gram

€4,75
LeJean Kipdij saté

ca. 10 stokjes

€9,19
LeJean Kip op Stok

ca. 5 stuks

€8,69
LeJean Kipsaté

ca. 20 stokjes

€12,99
LeJean Kip Shaslick

ca. 5 stuks

€9,59
LeJean Drumsticks Polderhoen

ca. 600 gram

€7,79
LeJean Kipdijrollade gekruid

ca. 750 gram

€12,69
LeJean Poussin

ca. per stuk

€6,59

Kippenvlees

Kippenvlees is zonder twijfel één van de meest gegeten vleessoorten in ons land. Dit is ook niet verwonderlijk aangezien dit vlees op grote schaal beschikbaar is én eenvoudig kan worden bereid. Dit vlees leent zich dan ook perfect voor het maken van ontelbaar veel gerechten en daarnaast is dit vlees ook nog eens gezond. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het meeste vlees van kippen afkomstig is van kippen die leven onder erbarmelijke omstandigheden. Indien je er echter voor kiest om dit vlees uit het assortiment van LeJean aan te schaffen ben je er altijd van verzekerd dat onze kippen meer dan genoeg leefruimte hebben én 100% natuurlijk zijn gevoerd.

Label Rouge kippenvlees

Omdat wij bij LeJean enorm veel waarde hechten aan de leefomstandigheden van onze dieren bieden wij enkel en alleen kippenvlees aan dat afkomstig is van kippen die een geweldig leven leiden. Al het bovenstaande vlees is dan ook afkomstig van rustieke kippen die gemiddeld zo’n 81 dagen leven, voordat ze uiteindelijk geslacht worden. Om je even een vergelijking te geven, dit is zo’n 50% langer dan andere (reguliere) kippen. Enkel en alleen als de kippen leven onder de meest gunstige omstandigheden mag er gebruik worden gemaakt van het Label Rouge keurmerk. Doordat al het kippenvlees uit ons assortiment is voorzien van dit keurmerk ben je dus altijd verzekerd van het feit dat onze kippen een prachtig leven hebben gehad. Zo worden ze bijvoorbeeld enkel en alleen gevoerd met natuurlijke voeding en dit zal de smaak van het vlees dan ook zeker ten goede komen.

De voordelen van vrije kippen

Waarschijnlijk heb je ooit in je leven weleens een keer kippenvlees gegeten en in dit geval weet je dan ook ongeveer wat je van het vlees uit ons assortiment kan verwachten. Hierbij zeggen we expres ongeveer, omdat het vlees uit ons assortiment natuurlijk niet hetzelfde smaakt als het vlees dat je in de supermarkt koopt. Het is bewezen dat onder andere een vrije uitloop bijdraagt aan de kwaliteit van het vlees. Dit komt mogelijk doordat deze kippen meer plantaardige carotenoïden opnemen als gevolg van dat de spieren beter doorbloed zijn. Deze betere doorbloeding wordt uiteraard veroorzaakt doordat de dieren meer in beweging zijn. Daarnaast is het bewezen dat kippen met een vrije uitloop een hoger gehalte aan onverzadigde vetzuren in hun vlees hebben. Deze onverzadigde vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid van mensen. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat het ons kippenvlees niet te vergelijken met vlees afkomstig van kippen zonder vrije uitloop.

De bereiding

Een voordeel van vlees afkomstig van kippen is dat dit op vele manieren bereid kan worden. Zo is het mogelijk om kippenvlees te bakken in de oven of in de pan, te wokken, te stoven of bijvoorbeeld te grillen op de barbecue. Al deze verschillende bereidingswijzen hebben er dan ook voor gezorgd dat dit de meest populaire vleessoort van ons land is. Wij zien hier in de toekomst dan ook niet snel verandering in komen.

Neem contact met ons op

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je vragen hebt over het kippenvlees uit ons assortiment. Twijfel in dit geval dan ook geen moment om contact met ons op te nemen. Wij staan namelijk iedere werkdag klaar om al je vragen te beantwoorden. Hiernaast kunnen we je voorzien van advies op maat, zodat je er bijvoorbeeld ook achter komt hoe je de lekkerste kipgerechten kunt maken. Contact opnemen met LeJean kan eenvoudig door te bellen naar (0)70 201 7034 of door een e-mail te sturen naar [email protected] Wij beantwoorden al je vragen over kippenvlees zo spoedig en duidelijk mogelijk.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »