Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Wilde eend

9,95

De wilde eend is de grootste eend. Wilde eend heeft een rijke, volle smaak: heel anders dan gekweekte eend. Een ware delicatesse! Mooi mager vlees. Een wilde eend zal zeker voldoende zijn voor 2 personen.

Op voorraad (2)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Wilde eend

Over de wilde eend

De wilde eend is de grootste eend. Eén wilde eend zal zeker voldoende zijn voor twee personen. Wilde eend heeft een heel andere smaak dan gekweekte eend. De tijd die de wilde eend in zijn natuurlijke omgeving heeft doorgebracht met het eten van een gevarieerd dieet, zorgt voor een donker, rijk, volle smaak, buitengewoon smakelijk mager vlees. Wilde eend is perfect om te braden of te stoven en past fantastisch bij fruit.

Algemene bereidingswijze 

Zoals bij alle wildproducten is het belangrijk om wilde eend niet te lang te verhitten. Wilde eend is een geweldige hele vogel om te braden, het dunne laagje vet onder de huid helpt te voorkomen dat het vlees uitdroogt, dus het is belangrijk om het niet te verwijderen voor het bereiden. Voor extra smaak bij het braden kun je de holte van de eend vullen met fruitvulling of sinaasappels. Kruid altijd binnen de holte en de buitenkant van de vogel voordat je gaat braden.

1. Ontdooi de eend in de koelkast gedurende 24 uur, breng de eend 15 minuten voor het koken op kamertemperatuur.
2. Haal de eend uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier.
3. Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C op hete lucht.
4. Bestrijk de eend met een beetje olie en breng op smaak.
5. Kleed hem aan met doorregen spek bovenop de borst om te voorkomen dat hij uitdroogt.
6. Leg de eend in een braadpan/ovenschaal (optie bovenop in vieren gesneden uien of sjalotten)
7. Plaats de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven.
8. Verwijder dan het spek zodat het vel knapperig kan worden en bak nog eens 10 - 15 minuten, afhankelijk van het gewicht van de vogel.
9. Laat de eend nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie 

Tip: Van de vleessappen en sjalotjes kun je een heerlijke jus maken. Sterke fruitsmaken complementeren de smaak van de wilde eend en helpen de rijkdom van het vlees te doorbreken.

Ondanks zorgvuldige controle kan er een kogeltje achterblijven.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Mocht het nu zo zijn dat je behoefte hebt aan meer informatie over deze heerlijke wilde eend uit ons assortiment, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk en wij staan uiteraard klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail [email protected]. Welke vraag je ook over vlees hebt: we helpen je graag.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 7070101
  • Herkomst: Verenigd Koninkrijk
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 16.59
  • Samenstelling: 100% eend
LeJean Wilde eend
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account