Wilde eend

Nog geen reviews
| Plaats review

Wilde eend

13,99

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

De wilde eend is de grootste van de wilde eenden, één wilde eend zal zeker voldoende zijn voor twee personen. Wilde eend heeft een heel andere smaak dan gekweekte eend. Een ware delicatesse!

Meer informatie
  • Herkomst: Verenigd Koninkrijk
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 250 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 23.96
  • Samenstelling: 100% Duif

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Wilde Eend

De wilde eend is de grootste van de wilde eenden, één wilde eend zal zeker voldoende zijn voor twee personen. Wilde eend heeft een heel andere smaak dan gekweekte eend. De tijd die de wilde eend in zijn natuurlijke omgeving heeft doorgebracht met het eten van een gevarieerd dieet, zorgt voor een donker, rijk, volle smaak, buitengewoon smakelijk mager vlees. Wilde Eend is perfect om te braden of te stoven en past fantastisch bij fruit.

 

Algemene bereidingstips

Zoals bij alle wildproducten is het belangrijk om wilde eend niet te lang te verhitten. Wilde eend is een geweldige hele vogel om te braden, het dunne laagje vet onder de huid helpt te voorkomen dat het vlees uitdroogt, dus het is belangrijk om het niet te verwijderen voor het bereiden. Voor extra smaak bij het braden kun je de holte van de eend vullen met fruitvulling of sinaasappels. Kruid altijd binnen de holte en de buitenkant van de vogel voordat u gaat braden.

  1. ontdooi de eend in de koelkast gedurende 24 uur, breng de eend 15 minuten voor het koken op kamertemperatuur
  2. Haal de eend uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden /hetelucht 180 graden
  4. Bestrijk de eend met een beetje olie en breng op smaak.
  5. Kleed hem aan met doorregen spek bovenop de borst om te voorkomen dat hij uitdroogt.
  6. Leg de eend in een braadpan/ovenschaal (optie bovenop in vieren gesneden uien of sjalotten) en zet in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Plaats de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  8. Verwijder dan het spek zodat het vel knapperig kan worden en bak nog eens 10 - 15 minuten, afhankelijk van het gewicht van de vogel.
  9. Laat de eend nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie 

 

Tip: Van de vleessappen en sjalotjes kun je een heerlijke jus maken. Sterke fruitsmaken complementeren de smaak van de wilde eend en helpen de rijkdom van het vlees te doorbreken.

Ondanks zorgvuldige controle kan er een kogeltje achterblijven

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »