Over de eendenlever
Door het erge dierenleed is het maken van foie gras in veel landen verboden. Gelukkig heeft Foie Royale de perfecte oplossing: diervriendelijke eenden- en ganzenlever. Nu kun je zonder zorgen genieten van deze culinaire sensatie.
In het Frans wordt eendenlever foie gras de canard genoemd.
Afmeting en doorsnee
De Foie Royale eendenlever is verpakt in een plastic "worstdarm" en is van clip tot clip circa 15cm lang. De doorsnee van de worst is ca 2,5cm, (20 eurocent munt)
Waar komt eendenlever vandaan?
Onze eendenlever komt van Foie Royale. Foie Royale heeft een bijzondere manier gevonden om op een diervriendelijke manier eendenlever te produceren. Dit merk draagt het keurmerk 'Animal Friendly, No Fored-Feeded'. De eenden worden dus niet volgestopt met eten: ze mogen zelf bepalen hoeveel ze eten. Daarnaast hebben de eenden alle bewegingsvrijheid op de boerderij. Hierdoor ontstaat er een mooi en natuurlijke eendenlever. Hierna wordt er eendenvet onder druk in de levers (van de geslachte eenden) geperst. Geen dierenmishandeling, hetzelfde genot. Deze eendenlever is niet te onderscheiden van 'echt' foie gras.
Hoe eet ik eendenlever?
Eendenlever is heerlijk om te bakken of pocheren, maar je kunt eendenlever ook (koud) op een toastje serveren. Of wat dacht je van eendenlever op canapé met pimentcrème en ui (foto)? Er is van alles mogelijk met eendenlever! Waar je ook voor kiest, de onmiskenbare smaak blijft.