De T-bone Black Angus bestaat uit twee heerlijke delen, namelijk de entrecote en de ossenhaas. De entrecote is een smaakvol en sappig stuk vlees en de ossenhaas is het malste deel van de rund. Een geweldige combinatie dus! Het bot tussen de entrecote en ossenhaas lijkt op een T en zo is de naam 'T-bone' is ontstaan.
Waar komt de T-bone vandaan?
Deze T-bone steak komt van Angus runderen uit Nieuw Zeeland en valt onder het Greenlea merk. Greenlea staat niet alleen voor premium kwaliteit, 100% grasgevoerd, maar ook voor veel ruimte en natuurlijk voedsel. In Nieuw Zeeland hebben de runderen dan ook alle vrijheid om lekker buiten te grazen.
Algemene bereidingswijze T-bone Black Angus steak
We moeten bekennen dat het niet makkelijk is om de T-bone steak te bereiden. Dit komt doordat het uit twee verschillende stukken vlees bestaat die allebei met een andere kerntemperatuur op z'n best zijn. We geven je graag wat tips om de T-bone te bereiden:
- Grill de steaks zo'n 2 minuten aan beide kanten op hoog vuur en verplaats de steaks naar een minder hete zone waar het kan doorgaren tot de gewenste kerntemperatuur.
- Houd voor de entrecote een kerntemperatuur aan van 54 °C en voor de ossenhaas 56 °C.
- Door bijvoorbeeld een dunne plak aardappel op en onder de ossenhaas-kant (de grootste kant) te leggen, zal deze kant van de T-bone minder snel garen.
- Strooi na de bereiding wat grof zeezout en peper over de T-bone en eet smakelijk!
T-Bone Black Angus steak bestellen
De T-bone van Angus runderen bestel je bij online slager LeJean. Benieuwd hoe wij je pakketje verzenden? Klik dan hier. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons. Stuur je vraag naar [email protected] of bel +31 70 201 70 34. We staan elke werkdag voor je klaar om je vragen over een T-bone Black Angus steak te beantwoorden.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1070106
- Herkomst: Nieuw Zeeland
- Houdbaarheid: 4 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 52.99
- Samenstelling: 100% Grasgevoerd Rundvlees