Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Picanha Grasgevoerd Greenlea

51,19

Deze grasgevoerde Greenlea picanha komt uit Nieuw-Zeeland. Puur, eenvoudig, gezond en natuurlijk. Dit resulteert in een gegarandeerde sappige smaak en malse structuur.

Op voorraad (1)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Picanha Grasgevoerd Greenlea

Over de picanha 

Picanha (spreek uit als "pikanja") wordt ook wel staartstuk genoemd en dat komt door de plek van de picanha. De picanha bevindt zich namelijk achteraan op de rug van het rund, vlakbij de staart. Dit deel is weinig in beweging, waardoor het vlees botermals is. Het vlees heeft de vorm van een driehoek, een prachtige rode kleur en een mooie dikke vetkap. 

Waar komt deze picanha vandaan?

Deze picanha komt van Angus Hereford runderen. Dit kwaliteitsvlees komt van Greenlea, een familiebedrijf uit Nieuw-Zeeland. Greenlea hecht veel waarde aan service en procesvernieuwing. Niet alleen op het gebied van kwaliteit en service, maar ook op de manier van uitbenen, verpakken en produceren. Greenlea runderen zijn afkomstig van lokale boerenbedrijven op Nieuw-Zeeland. Het vlees is puur natuur en grasgevoerd: de runderen eten alleen gras en groeien langzamer dan graangevoerde runderen. Hierdoor bevat grasgevoerd vlees meer Omega-3, maar is het wel iets minder mals.

Algemene bereidingswijze picanha op de bbq

1. Ontdooi de picanha 24 uur lang in de koelkast. Haal het vlees nog niet uit de verpakking.
2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen. Doe dit door de picanha minimaal een uur voor bereiding uit de koelkast te halen.
3. Bereid de bbq voor op indirect grillen, verdeel de bbq in 2 zones: 1 warme op 165 °C en 1 gloeiend hete op 250 °C. Doe dit door het houtskool aan 1 kant van het rooster te leggen.
4. Snijd de 'fat cap' kruislinks in. 
5. Bestrooi de picanha met een rub en/of zout en peper.
6. Grill de picanha met de vetlaag naar boven op de warme zone (indirect) totdat een kern temperatuur van ongeveer 50 ˚C.
7. Verplaats de picanha naar de hete zone (directe) en draai de 'fat cap' naar het rooster en laat het vet lekker krokant uitbakken.
8. Steek een kerntemperatuurmeter in het vlees. Houd de volgende kerntemperatuur aan:
- Voor rare: 50 °C-52 °C.
- Voor medium rare: 55 °C-58 °C.
- Voor medium 60 °C-63 °C.
Verder garen dan medium is zonde en af te raden.
9. Laat de picanha 5 minuten tot 'rust' komen onder een theedoek.

Tip: wrijf de kruiden en zout ook goed tussen de ingesneden vetlaag, hierdoor bak het vet lekker krokant uit.

Grasgevoerde picanha kopen

Met deze grasgevoerde picanha uit Nieuw-Zeeland ben je lekker gezond bezig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het verschil tussen de grasgevoerde of graangevoerde picanha? Neem dan contact met ons op via [email protected] We helpen je graag.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1070101
  • Herkomst: Nieuw Zeeland
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 31.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Picanha Grasgevoerd Greenlea
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account