Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Côte de Boeuf

31,19

Côte de Boeuf is een ribeye met bot en komt van Ierse, grasgevoerde runderen. Het bot geeft extra smaak aan het vlees. Deze Côte de Boeuf is ideaal voor 2 tot 3 personen.

Op voorraad (1)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Côte de Boeuf

Over de Côte de Boeuf

De Côte de Boeuf is vol van smaak en heeft een duidelijke vetstructuur. Het vlees komt van de laatste zes ribben van het rund, ook wel ribrack genoemd. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant vaak minder is gespierd en daardoor zachter is.
De Côte de Boeuf bevat nog het bot. Vlees met bot geeft een extra dimensie qua smaak aan het vlees. Een Côte de Boeuf is een groter en zwaarder stuk vlees. Dit maakt het een ideaal stuk vlees om met bot te bereiden. Op de plek tussen het bot en het vlees gaat het collageen namelijk oplossen. Dit geeft een prachtige smaak af aan het vlees.
Deze Côte de Boeuf weegt zo'n 1000 gram en is daarom goed geschikt om met 2 tot 3 personen van te eten.

Waar komt de Côte de Boeuf vandaan?

Deze Côte de Boeuf komt van grasgevoerde runderen uit Ierland. Hier grazen ze bijna het hele jaar buiten op de grote landschappen. Doordat de runderen met enkel gras eten, groeien ze langzaam op en bevat het vlees meer Omega-3 dan graangevoerd vlees. 

Algemene bereidingstips

De Côte de Boeuf is ideaal om te bereiden op de barbecue. Hiermee maak je zeker indruk!

1. Ontdooi de Côte de Boeuf in de koelkast 24 uur voor bereiding
2. Haal het vlees minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast. 
3. Zorg ervoor dat de temperatuur van de barbecue ongeveer 120 °C is en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees (let op: niet tegen het bot aan).
4. Haal het stuk vlees van het rooster als het een temperatuur heeft van 50 °C.
5. Leg de Côte de Boeuf in aluminiumfolie en breng de bbq naar zo'n 250-300 °C.
3. Als de bbq heet is, schroei dan beide kanten van het vlees 2-3 minuten per kant dicht.
4. Haal het vlees van de bbq en laat het 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
5. Pak een goed scherp mes en snijd het stuk vlees in mooie dunnen plakken.
6. Bestrooi met wat extra vers gemalen peper en wat fleur de sel.

Tip: serveer de Côte de Boeuf met bieslook-peterselie boter. Het recept vind je hier.

Kerntemperaturen

We raden het aan om de Côte de Boeuf niet verder te garen dan medium (60 °C). Wil je meer weten over kerntemperaturen van rundvlees? Klik dan hier.

Contact

Mocht je nog vragen hebben over bijvoorbeeld de Côte de Boeuf, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via +31 70 201 70 34 of stuur een mailtje naar [email protected] We staan elke werkdag van 09:00 uur tot 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden. 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1060103
  • Herkomst: Ierland
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 38.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Côte de Boeuf
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account