Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Côte de Boeuf

34,65

Côte de Boeuf is een ribeye met bot en komt van Ierse runderen. Het bot geeft extra smaak aan het vlees. Deze Côte de Boeuf is ideaal voor 2 tot 3 personen.

Op voorraad (7)
- +
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Côte de Boeuf

Over de Côte de Boeuf

Côte de Boeuf komt van de laatste zes ribben van het rund, ook wel ribrack genoemd. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant vaak minder is gespierd en daarom zachter is. De Côte de Boeuf is vol van smaak en heeft een duidelijke vetstructuur. Deze grasgevoerde Côte de Boeuf uit Ierland weegt zo'n 1000 gram en is daarom goed geschikt om met 2 tot 3 personen van te eten.

Het bot

Vlees met bot geeft een extra dimensie qua smaak aan het vlees. Een Côte de Boeuf is een groter en zwaarder stuk vlees. Dit maakt het een ideaal stuk vlees om met bot te bereiden. Op de plek tussen het bot en het vlees gaat het collageen namelijk oplossen. Dit geeft een prachtige smaak af aan het vlees.

Algemene bereidingstips

De Côte de Boeuf is ideaal om te bereiden op de barbecue. Hiermee maak je zeker indruk!

1. Ontdooi de Côte de Boeuf in de koelkast 24 uur voor bereiding
2. Haal het vlees minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast. 
3. Zorg ervoor dat de temperatuur van de barbecue ongeveer 120 °C is en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees (let op: niet tegen het bot aan).
4. Haal het stuk vlees van het rooster als het een temperatuur heeft van 50 °C.
5. Leg de Côte de Boeuf in aluminiumfolie en breng de bbq naar zo'n 250-300 °C.
3. Als de bbq heet is, schroei dan beide kanten van het vlees 2-3 minuten per kant dicht.
4. Haal het vlees van de bbq en laat het 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
5. Pak een goed scherp mes en snijd het stuk vlees in mooie dunnen plakken.
6. Bestrooi met wat extra vers gemalen peper en wat fleur de sel.

Tip: serveer de Côte de Boeuf met bieslook-peterselie boter. Het recept vind je hier.

Kerntemperaturen

We raden het aan om de Côte de Boeuf niet verder te garen dan medium (60 °C). Wil je meer weten over kerntemperaturen van rundvlees? Klik dan hier.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 6066958
  • Herkomst: Ierland
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 32.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Côte de Boeuf
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account