22 November 2017

Label Rouge Kip

Wat is er bijzonder aan de label rouge kip, en wat is het verhaal achter het label rouge keurmerk. LeJean verteld het.

 

Label Rouge kip      

 Kies je voor boerenscharrelkip met het Label Rouge-keurmerk, dan kies je voor kwaliteit. Het Franse keurmerk, een initiatief van een aantal boeren die de kwaliteit en het welzijn van pluimvee voor consumptie wilden waarborgen, dateert al uit de jaren 60. Sindsdien heeft Label Rouge pluimvee een geweldige reputatie. De productie van Label Rouge kippen vindt plaats bij kleinschalige pluimveebedrijven waar de dieren onder natuurlijke omstandigheden en in hun eigen tempo opgroeien. Met als resultaat een sublieme smaak en malse structuur van het vlees.

 

Om het door de Franse overheid erkende Label Rouge-keurmerk te mogen dragen moeten de boeren aan strenge regels voldoen waarbij alle stappen in het proces continue worden gecontroleerd. Een kwaliteitsgarantie waardoor de smaak van Label Rouge kip ongeëvenaard is. Een aantal van de Label Rouge voorwaarden zijn:

 

Langzaam groeiende rassen

Er word uitsluitend gebruik gemaakt van langzaam groeiende kippenrassen en de kippen krijgen de tijd om op te groeien. Zo leeft een Label Rouge kip minimaal 81 dagen, dit is 50% langer dan de standaardkip.

 

Natuurlijk ritme en ruimte

Het groeiproces van de kippen gaat volgens een natuurlijk ritme. Overdag hebben zij de keuze om in de stal door te brengen of buiten rond te scharrelen. Hiervoor gelden de regels van een maximum van 11 kippen per vierkante meter stalruimte (t.o.v. 19 kippen bij standaardbedrijven) en een buitenuitloop van minstens twee vierkante meter per kip. Dit is dikwijls vrije uitloop met natuurlijke begroeiing. ’s Nachts gaan de kippen op stok. Deze omstandigheden houden de dieren gelukkig en gezond.

 

Plantaardige voeding

De kippen krijgen 100% plantaardige voeding waarvan tenminste 75% granen. Het overige voer bestaat onder andere uit eiwitrijk voedsel waaronder soja en erwten. Ze vinden het lekker en het past binnen het natuurlijke voedingspatroon van de kip.

Deze en de overige factoren waaronder de Label Rouge kip opgroeit hebben zowel een gunstig effect op de vleeskwaliteit als het welzijn van de dieren. En dat proef je! Wil je het zelf ervaren? Bestel hier onze Fermier d’Ancenis Label Rouge kip.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »