Polderhoen

LeJean Hele Kip Polderhoen

ca. 1200-1300 gram

€14,85
LeJean Drumsticks Polderhoen

ca. 600 gram

€7,79
LeJean Kipfilet Polderhoen

ca. 350 gram

€9,79

Polderhoen

Heb jij altijd al eens het vlees van een Polderhoen willen proeven? Dan begrijpen wij je nieuwsgierigheid volledig, aangezien het hier enorm smaakvolle en natuurlijk biologische kip betreft. De Polderhoenen uit ons assortiment worden in Nederland op een diervriendelijke wijze gehouden. Dit houdt onder andere in dat de kippen meer dan genoeg ruimte hebben, uitsluitend natuurlijk voedsel consumeren en geen antibiotica krijgen toegediend. Indien jij dan ook op zoek bent naar een heerlijk stuk natuurlijk én biologisch vlees kan je met het kippenvlees van een Polderhoen werkelijk niet de mist in gaan. Wij bieden zowel drumsticks als hele Polderhoenen aan.

Wat is een Polderhoen?

Wanneer we spreken van Polderhoenen hebben we het over een specifiek ras. Het betreft hier namelijk van oorsprong Franse ‘Hubbard’ kippen. Dit kippenras is enorm sterk en groeit langzaam, waardoor deze kippen zeer geschikt zijn voor boerderijen die zich hebben gespecialiseerd in het houden van kippen op een biologische wijze. Doordat de kippen bij deze boerderijen meer dan genoeg tijd krijgen om te groeien brengen deze kippen vlees van hogere kwaliteit voort. Zo weegt een ‘reguliere’ biologische kip na zes weken 2,2 kilogram. Een Polderhoen weegt na zes weken echter maar 1 kilogram en na 11 weken zo’n 2,6 kilogram. Polderhoenen worden ongeveer na 70 dagen geslacht, terwijl overige kippen meestal na 35 dagen richting het slachtingshuis gaan. Dit zorgt er dan ook voor dat het vlees meer smaak heeft en onder andere over een betere structuur beschikt.

Diervriendelijk

Indien je de informatie op onze website zorgvuldig hebt doorgelezen zal je hebben ontdekt dat we bij LeJean VleesAtelier bijzonder veel waarde hechten aan de leefomstandigheden van onze dieren. Al het vlees dat je binnen ons assortiment kunt vinden is dan ook uitsluitend afkomstig van dieren die leven onder de meest gunstige leefomstandigheden. In het geval van een Polderhoen betekent dit dat de kippen bijvoorbeeld beschikken over een warme stal, zitstokken, de mogelijkheid hebben tot stofbaden en daarnaast natuurlijk gewoon vrij kunnen scharellen op het buitenterrein van de boerderijen. De Polderhoenen eten uitsluitend natuurlijk en biologisch voedsel en er wordt absoluut geen gebruikgemaakt van antibiotica. Dit laatste zorgt ervoor dat de kippen enorm sterk worden en minder vatbaar zijn voor vervelende ziektes. Een Polderhoen is dan ook een uiterst sterke kip en is absoluut niet te vergelijken met bijvoorbeeld scharrelkippen.

De bereiding

Indien je de heerlijke en natuurlijke smaak van een Polderhoen wilt ervaren is het belangrijk dat je het vlees op de juiste manier weet te bereiden. De hele kip is eenvoudig te bereiden in een oven op 230 graden Celsius of in een heteluchtoven met een temperatuur van 180 graden Celsius. Zorg er voorafgaand aan de bereiding voor dat het vlees op kamertemperatuur is gekomen. Marineer het vlees met ingrediënten naar keuze en plaats de kip in een braadslee. Braad de kip vervolgens 40-50 minuten in de voorverwarmde (hetelucht)oven en laat de kip na afloop zo’n 10 minuten rusten.

Ga je geen hele kip, maar juist drumsticks bereiden? Zorg er ook dan voor dat het kippenvlees is ontdooid. Vervolgens haal je drumsticks uit de verpakking en marineer je de Polderhoen drumsticks met ingrediënten naar keuze. Verhit de koekenpan en voeg hier een klontje boter of twee eetlepels olijfolie aan toe. Bak de drumsticks rondom bruin en let goed of er een knapperig randje is ontstaan. Indien dit het geval is laat je de drumsticks voor 20-25 minuten sudderen op laag vuur. Keer de drumsticks halverwege om.

Hiernaast is het tevens mogelijk om de drumsticks in de oven te bereiden. Plaats de drumsticks in dit geval in een ovenschaal en bak ze 40 minuten op 180 graden Celsius. Keer halverwege om.

Meer weten?

Op het moment dat je behoefte hebt aan meer informatie over de Polderhoen kip uit ons assortiment raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Dit is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk en onze medewerkers zijn in staat om al je vragen te beantwoorden. Bel naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail met je vraag door naar [email protected] Bestel vandaag nog jouw Polderhoen bij LeJean VleesAtelier.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »