ONS ASSORTIMENT

Picanha

Picanha (staartstuk)

De Picanha is Vers en een heeft een houdbaarheid van maar liefst 3 weken in het vacuüm. 

Deze signature picanha van 100 dagen graangevoerde runderen met prachtige vetlaag is een musthave! De picanha, in het Nederlands ook wel staartstuk genoemd, zit aan de platte bil vast. Picanha is al jarenlang geliefd in Brazilië, maar vindt ook steeds vaker in Nederland zijn weg onder de fervente barbecuers en echte vleesliefhebbers. Onze favoriet is de bereiding op de barbecue!

Oorsprong Picanha

Zoals eerder gezegd noemden wij de picanha in de volksmond staartstuk. En waar in Nederland het staartstuk nog weleens door het gehakt werd gedraaid is het in Brazilië een van de duurste stukken vlees. Zij laten de vetkap tijdens de bereiding zitten en trimmen hem pas op het moment dat de picanha gegaard is.

Bereiding

De picanha word de laatste jaren veelal in zijn geheel bereid. Het barbecuende publiek heeft de picanha al helemaal omarmd en bereid hem over het algemeen in zijn geheel of op een spit. Ook voor een leek is het bereiden niet moeilijk. Veelal word gebruik gemaakt met kerntemperatuur meters. Deze steek je in het dikste gedeelte van het vlees. Op het moment dat die voor jou de juiste temperatuur bereikt heeft kan je hem van de barbecue afhalen of uit de oven halen.

Een veel gebruikte methode is reversed sear. Zoals het woord het al zegt doe je de bereiding net andersom. Dus in plaats van direct te starten met het af grillen begin je nu met het garen op lage temperatuur om vervolgens af te grillen op een hoge temperatuur. Het is natuurlijk veel makkelijker om je barbecue op te stoken, dan om hem te laten afkoelen.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »