Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Wagyu Picanha BMS 8+

101,15
Gratis verzending

Picanha of staartstuk van Australische Wagyu marbeling +8. De vetaderen zijn zo mooi verdeeld dat je bijna kan spreken van een marmeringsweb.

Op voorraad (1)
- +
Voor 10:00u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Wagyu Picanha BMS 8+

Over de Wagyu picanha BMS 8+

De picanha (spreek uit als "pikanja") zit aan de platte bil van de rund, bij de staart. Het wordt daarom ook wel staartstuk genoemd. Deze picanha heeft de klassieke Wagyu-eigenschappen: een delicate nootachtige smaak en botermals. 
De Beef Marble Score (BMS) van 8+ verwijst naar de kwaliteit van het vlees. De kwaliteit en malsheid worden bepaald door de marmering. Hoe meer dunne vetaderen, hoe malser het vlees. De hoogst haalde BMS score is 12. Met deze picanha ben je dus verzekerd van malsheid en hoge kwaliteit.

Waar komt de picanha vandaan?

Deze Wagyu picanha komt van Australische Wagyu runderen. 100% Wagyu komt exclusief uit Japan, maar buiten Japan is de Australian Wagyu Association de grootste vereniging van Wagyu-producenten. Ze waren de eerste fokkers buiten Japan en hebben in de loop der jaren hun eigen Wagyu-kruising ontwikkeld met het fokken van een originele Japanse Wagyu-stier en lokale Black Angus runderen. 

Algemene bereidingstips

Er zijn (bijna) geen grenzen aan de bereiding van deze Wagyu picanha. We raden aan om de picanha reverse sear te bereiden op de bbq, maar dit stuk is ook prima te bereiden in de oven. Tip: houd de kerntemperatuur in de gaten. Houd 50-52 °C aan voor rare, 55-58 voor medium rare en 60-63 °C voor medium. Verder garen raden we niet aan.

1. Ontdooi de picanha 24 uur in de koelkast.
2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamertemperatuur komen.
3. Bereid de bbq voor op indirect grillen. Verdeel de bbq in 2 zones door het houtskool aan 1 kant van het rooster te leggen: 1 warme (165 °C) en 1 gloeiend hete (250 °C).
4. Snijd de 'fat cap' kruislinks in.
5. Bestrooi de picanha met zout en peper.
6. Grill de picanha met de vetlaag naar boven op de warme zone (indirect) totdat een kern temperatuur van ongeveer 50 °C.
7. Verplaats de picanha naar de directe zone en draai de vetvlaag naar het rooster. Laat het vet lekker krokant uitbakken.

Wagyu picanha bestellen

Of je nu wilt barbecueën met familie of vrienden, wij zorgen ervoor dat je je bestelling zo snel mogelijk in huis hebt. Als je vandaag voor 10:30 uur bestelt, kan je deze Wagyu picanha vanavond al in huis hebben. Wil je meer informatie? Bel voor vragen naar (070) 2017034 of gebruik onze chatfunctie op de website. Heb je een vraag over de levering? Kijk eens op deze pagina.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1020103
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: 134.95
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Wagyu Picanha BMS 8+
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account