Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Picanha graangevoerd Uruguay

49,89

De graangevoerde Picanha van het Angus rund uit Uruguay is een veelzijdig stuk: braden, bakken of grillen, heel of geportioneerd. Er zijn eigenlijk geen grenzen aan het genieten van dit prachtige stuk!

Op voorraad (4)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Picanha graangevoerd Uruguay

Grain-Fed Picanha Uruguay 

De Angus runderen in Uruguay kunnen heerlijk vrij rondlopen over de uitgestrekte pampa's. De runderen doen zich hier tegoed aan gras, kruiden en alles wat het land te bieden heeft. De laatste 100 dagen voor de slacht krijgen deze runderen verschillende soorten graan bijgevoerd. Dit heeft als doel om een betere "marbeling" tussen het spierweefsel (vlees) te krijgen. Dit intramusculaire vet zorgt voor een vollere smaak en verbetering van de eetkwaliteit van de Picanha. 

De Picanha of staartstuk ligt tegen de dikke lende, aan de achterkant van het rund dicht bij de staart, vanwaar de Nederlandse naam "staartstuk". De Picanha heeft een karakteristieke vetlaag, waaraan dit braadstuk zijn populariteit te danken heeft. In Brazilië is de Picanha ofwel Rump-cap het favoriete deel voor de klassieke grillschotel "churrasco". In Frankrijk wordt dit deel van het rund als een delicatesse beschouwd en wordt het de "culotte" genoemd.

Algemene Bereidingstips

Grilltip: De Picanha kan zowel in zijn geheel worden gegrild als geportioneerd als steak.
Temperatuur BBQ: 140 graden
Duur: variabel
Techniek: Direct/Indirect

  1. Ontdooi de Picanha in de koelkast gedurende 24 uur
  2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamertemperatuur komen (haal minstens 1 uur voor bereiding uit de koelkast)
  3. Bereid de bbq voor op indirect grillen, verdeel de BBQ in 2 zones, 1 warme (165˚C)- en 1 gloeiend hete(250˚C) zone door het houtskool aan 1 kant van het rooster te leggen
  4. Kruislinks insnijden van de “fat cap”
  5. Bestrooi de Picanha met een rub en/of zout en peper
  6. Grill de Picanha met de vetlaag naar boven op de warme zone (indirect) tot een kern temperatuur van ongeveer 50 graden
  7. Verplaats de Picanha naar de hete zone (directe) en draai de “fat cap” naar het rooster en laat het vet lekker krokant uitbakken
  8. Temperaturen
  • Rare 50-52
  • Medium rare 55-58
  • Medium 60-63, verder garen dan medium is zonde en af te raden.

     9.Laat de Picanha tot “rust” komen onder een theedoek

Tip: Wrijf de kruiden en zout ook goed tussen de ingesneden vetlaag, hierdoor bak het vet lekker krokant uit!

Contact

Heb je nog vragen? Wij staan altijd tot je beschikking. Bel ons gerust op nummer +31 (0)70 201 7034. Een mailtje kan ook altijd, stuur een berichtje naar [email protected] en wij zullen je zo snel mogelijk helpen. 

 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1050108
  • Herkomst: Uruguay
  • Houdbaarheid: minimaal 4 mnd na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €36.95
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Picanha graangevoerd Uruguay
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account