De Black Angus ribeye ribeye komt - zoals de naam al zegt - van de ribben van het rund. Dit wordt ook wel de voorvoet genoemd. De spier in het vlees lijkt door zijn ronde vorm op een oog, vandaar de naam ribeye. Een ribeye heeft geen bot, met bot wordt het een tomahawk genoemd. Deze ribeye is vers, dus je kunt hem eventueel zelf portioneren en invriezen.
Waar komt onze hele ribeye vandaan?
Deze ribeye komt uit Australië en is afkomstig van 100 dagen graangevoerde runderen. De voeding met graan zorgt ervoor dat het meer vetmarmering krijgt tussen het vlees. Deze hele ribeye heeft minder vet aan de buitenkant dan de entrecote; het vet zit juist meer verdeeld aan de binnenkant. Op het moment van bereiden smelt het vet en wordt de smaak hiervan opgenomen in het vlees. Dit zorgt voor sappigheid, intense malsheid en een heerlijke, unieke smaak.
Algemene bereidingswijze van Black Angus ribeye
De ribeye aan het stuk is een prachtig stuk vlees om in zijn geheel te bereiden in de bbq of oven; ideaal om te delen met familie en vrienden. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees te snijden in steaks.
Ga je de ribeye in zijn geheel bereiden op de barbecue? Ga dan voor de reversed sear methode! Reversed sear houdt in dat het vlees op lange temperatuur op indirecte hitte wordt bereid; een ideale methode voor grote steaks. Het is hierbij belangrijk dat je een goede vleesthermometer hebt.
1. Haal de hele ribeye (minimaal) een uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 125 °C.
3. Steek de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees.
4.Grill de Ribeye (indirect) tot een kerntemperatuur van ongeveer 45˚C.
5. Haal de ribeye van de BBQ
6. Stook de temperatuur van de BBQ naar ca 200 °C
7. Grill de Ribeye rondom mooi bruin tot een kerntemperatuur van 52˚C (medium)
8. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Klik hier voor de productinformatie.
Bestel Black Angus ribeye eenvoudig bij LeJean
Wist je dat je bij het afrekenen zelf de bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen, wordt jouw bestelling pas ingepakt op de dag dat je het ontvangt. Daarnaast werken we met strenge regels omtrent hygiëne, temperaturen en nog veel meer. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 70 201 70 34 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag met meer informatie over Black Angus Ribeye uit ons assortiment.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1010129 VERS
- Herkomst: Australië
- Houdbaarheid: 7 dagen na ontvangst
- Leveringsconditie: vers
- Kiloprijs: €59.99
- Samenstelling: 100% Rundvlees