Ribeye steak

Nog geen reviews

Ribeye steak

11,99

2 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Mooie ribeye steak van grasgevoerde runderen uit Argentinië. Op de pampa hebben ze alle ruimte, rust en vers voedsel om op te groeien. Argentijns vlees staat bekend om hun kwaliteit, refererend aan de vele Argentijnse restaurants.

  • Herkomst: Argentinië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 250 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €39
  • Samenstelling: 100% Rundvlees

BESCHRIJVING

Ribeye

Dit grasgevoerde rundvlees van LeJean komt uit Argentinië. Dit Zuid-Amerikaanse land staat bekend om haar rundvlees. LeJean importeert dit rechtstreeks en onze slagers snijden direct bij aankomst de steaks op maat.

De perfecte balans tussen het klimaat en de groene velden zorgen voor de ideale omstandigheden om runderen te houden. Dit alles proef je terug in de smaak en textuur van het vlees.

Waar komt onze ribeye steak vandaan?

In Argentinië zijn er twee soorten runderen die het meest worden gebruikt binnen de vleesproductie,  de Aberdeen Angus en de Hereford. runderen met Zij hebben alle vrijheid om rond te lopen over de pampa’s. Pampa’s zijn subtropische, natuurlijke graslanden in Zuid-Amerika. Het milde klimaat en de juiste vochtigheid dragen bij aan een uitstekende leefomgeving. LeJean gebruikt vanuit Argentinië uitsluitend runderen met Aberdeen Angus genetica. 

Hoewel de runderen hier in Nederland ook rond kunnen lopen, hebben ze op de pampa’s veel meer ruimte en kunnen zij dus ook meer bewegen. Daarnaast is er ook een verschil in het gras dat de dieren eten in Argentinië en in Nederland. In Argentinië wordt o.a. gebruik gemaakt van alfalfa en klaver. Dankzij de ruime hoeveelheid regen groeien de verschillende grassoorten tot lieshoogte. De runderen leven zo natuurlijk mogelijk en er wordt geen gebruik gemaakt van groeihormonen. Daarnaast worden de runderen niet bijgevoederd met mais of graan. Dat merk je vervolgens weer aan de smaak en malsheid van het vlees.

Ribeye aan het stuk

Naast deze ribeye steak bieden we dit vlees ook aan het stuk aan. Om de kwaliteit van het rundvlees zo hoog mogelijk te houden, snijden onze vakslagers dit vlees direct bij binnenkomst en portioneren het. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »