Ierse Ossenstaart

Nog geen reviews
| Plaats review

Ierse Ossenstaart

12,95

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Trek in een ​​traditionele soep met volle vleessmaak of een ovenschotel met een goede vlees smaak? Mogelijkheden genoeg voor dit ondergewaardeerde deel van het rund.

Meer informatie
  • Herkomst: Ierland
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 1000 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €12.95
  • Samenstelling: 100% Rundvlees

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Ossenstaart

Een ondergewaardeerd deel van het rund dat rijk is aan smaak en geleiachtige vezels die bij langzaam koken afbreken tot een dikke jus.
Er gaat niets boven ossenstaat in een traditionele soep of stoofschotel op een koude winternacht.
 

Algemene bereiding voor bouillon

  1. Ontdooi de ossenstaart in de koelkast gedurende 24 uur.
  2. Verwarm de oven voor op 120 C°
  3. Schroei de Ossenstaart aan om de "smaak" goed vrij te maken 
  4. Verhit een grote ovenvaste pan op hoog vuur, voeg een beetje olie toe en schroei het vlees rondom mooi bruin.
  5. Verbrand het vlees/bot niet, want dan smaakt het bitter. Haal de ossenstaart uit de pan en schroei de groenten tot keurig gebruind.
  6. Leg het vlees na het dichtschroeien van de groente terug in de pan.
  7. Voeg water (of wijn) toe, zodat het vlees net bedekt is en de kruiden zoals laurier, peperkorrels of kruidnagels.
  8. Breng dit geheel rustig aan de kook
  9. Dek de pan af met een deksel en zet de pan in de oven op 120 C°
  10. Controleer van tijd tot tijd en vul indien nodig vloeistof bij. 
  11. Controleer na 60 min of het vlees los is gekomen van het bot.
 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »