Entrecote steak

LeJean Entrecote stuk Black Angus

ca. 1000 gram

€34,99
LeJean Entrecote Pakket

ca. 1600 gram

€56,45
LeJean Entrecote Black Angus AUS

ca. 300 gram

€12,85
LeJean Entrecote
koop 4st voor de korting!

ca. 250 gram

€8,49

Entrecote steak

Indien je een hoogwaardig vleesgerecht op tafel wilt zetten is een entrecote steak een uitstekende keuze. Dit rundvlees is voorzien van een smaakvolle vetmarmering en staat al jarenlang bekend als één van de meest smaakvolle stukken vlees van de koe. Hier heeft het vlees dan ook haar populariteit aan te danken en naar onze mening is deze populariteit volledig verdiend. Binnen het assortiment van Lejean.nl kan je terecht voor de aanschaf van een entrecote steak in verschillende soorten en maten. Ga je voor de entrecote van de Black Angus of geef je toch de voorkeur aan een bizon entrecote? De keus is aan jou, maar dat dit vlees zal smaken, dat kunnen we je garanderen.

Wat is een entrecote steak?

De entrecote steak is afkomstig van de rug van de koe. Dit vlees wordt tussen de ribben uitgesneden (de dunne lende). Het vlees staat bekend om de prachtige vetmarmering en doordat het vlees tijdens het leven van de koe niet bijzonder actief is, is het vlees tevens bijzonder mals. Uit het Frans vertaald betekent ‘entrecote’ letterlijk ‘tussen de ribben’ en deze naam is natuurlijk ontleend aan het gedeelte van de koe waarvan het vlees vandaan komt.

Iedere entrecote steak uit ons assortiment is afkomstig van runderen die ofwel graangevoerd ofwel grasgevoerd zijn. Hiernaast leven de koeien in de meest optimale leefomstandigheden en dit zal de smaak van het vlees dan ook zonder twijfel ten goede komen. Tot slot ben je tevens verzekerd van het feit dat ons vlees geen kunstmatige toevoegingen bevat, waardoor je altijd een heerlijk stuk natuurvlees in huis haalt.

De smaak

Een entrecote steak is vol van smaak. Dit komt enerzijds doordat dit vlees een smaakvolle rand met vet bevat. Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om deze vetrand te verwijderen, raden wij het altijd aan om de vetrand mee te bakken. Mocht je nu niet zo’n fan zijn van de vetrand is het altijd mogelijk om deze na de bereiding te verwijderen. Op deze manier zorg je er namelijk toch voor dat het vlees net iets smaakvoller wordt ten opzichte van wanneer je het vlees zonder de vetrand zou bakken.

De bereiding van het vlees

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het dus de bedoeling om het vlees inclusief de vetrand te bereiden. De bereiding an sich is niet bijzonder ingewikkeld en wanneer je ervaring hebt met het bakken van rundvlees verwachten wij dan ook niet dat de bereiding problemen gaat opleveren. Toch zetten we voor de duidelijkheid nog even alle belangrijke punten voor je op een rijtje. Het is namelijk van groot belang dat je het vlees vóór de bereiding op kamertemperatuur laat komen. Braad het vlees vervolgens 2 tot 3 minuten per zijde in een koekenpan en zorg ervoor dat de entrecote steak tijdens de bereiding vrijwel constant in beweging is. Dit zal zorgen voor een medium rare resultaat en dit is naar ons inziens hoe je het vlees wilt eten. Houd je van meer doorbakken vlees? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om het vlees langer te bakken.

Contact

Indien je behoefte hebt aan meer informatie over een entrecote steak uit ons assortiment willen wij benadrukken dat het geen enkel probleem is om contact met ons op te nemen. Contact opnemen is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk en uiteraard zijn wij in staat om al je vragen te beantwoorden. Bel naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij voorzien je graag van alle informatie die je nodig hebt met betrekking tot een entrecote steak uit ons assortiment.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »