Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Kerntemperaturen rundvlees

Kerntemperaturen rundvlees

minuten lezen

Perfecte bereiding

Het perfect bereiden van een stuk rundvlees kan lastig zijn, maar een kerntemperatuurmeter kan je helpen om de juiste gaarheid te bereiken. Want iedere vleesliefhebber weet: looking ain't cooking! Een kerntemperatuurmeter is niet alleen handig om te bepalen of jouw stuk vlees gaar is, maar met een thermometer ben je er ook zeker van dat alle bacteriën gedood zijn. Dat is wel zo fijn.

Soorten vleesthermometers

Er bestaan verschillende vleesthermometers. Zo heb je bijvoorbeeld een steak sensor; de sensor geeft - na bereiding - door kleurverandering aan of de steak rare, medium of well done is. Deze manier is makkelijk, snel en nauwkeurig.  Daarnaast heb je ook vleesthermometers die tijdens de bereiding in het vlees zitten. Deze thermometers zijn ideaal bij langdurige bereidingen. 

Tip: steek de thermometer altijd in het dikste gedeelte van het vlees.

Kerntemperaturen van rundvlees

Door middel van onderstaand tabel weet je precies wanneer jouw stuk rundvlees de gewenste gaarheid heeft! Laat het vlees na het bakken nog zo'n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Houd er rekening mee dat de kerntemperatuur dan nog ongeveer 2 °C stijgt. 

Kerntemperaturen rundvlees

 

Benieuwd naar ons assortiment rundvlees? Klik dan hier.

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account