26 April 2021

Struisvogel steak met groene peper

Struisvogelvlees is niet alleen mager, het is ook erg smakelijk én het bevat minder dan 2% vet. Het exotische vlees heeft een rijke smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

4 struisvogel steaks
1 soeplepel groene peper op sap
3 appelen
2dl verse room
suiker
1dl gevogeltefond
waterkers
cognac
boter
peper
zout

Met dit eenvoudige recept laat je dit bijzondere stukje vlees perfect tot zijn recht te komen.


De bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in schijfjes.
2. Bak de appelschijfjes goudgeel en karameliseer met suiker.
3. Bak de struisvogelsteaks ondertussen 2 tot 3 minuten per kant in de boter en houdt een kerntemperatuur aan van 52°C voor medium rare steaks.
4. Neem de steaks uit de pan en houd ze warm. Giet overtollig vet weg en blus met cognac, gevogeltefond en groene peper. Voeg room bij en laat inkoken.
5. Bestooi de steaks met (grof) zout en peper.
6. Begiet de borden met saus. Snijd eventueel de struisvogel steaks en leg ze in waaiervorm. Garneer met de appelschijfjes en waterkers.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »