Over de struisvogel steak
De struisvogel steak is een mager stuk vlees met een dieprode kleur. Het vlees is te combineren met verschillende heerlijke ingrediënten en is eenvoudig te bereiden, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om een heerlijk stuk exotisch vlees op tafel te zetten.
Struisvogelvlees is al jarenlang enorm populair in landen over de gehele wereld. Er is een grote vraag naar struisvogelvlees en dat komt door de unieke smaak. De smaak van dit vlees kan namelijk vergeleken worden met een smakelijke ossenhaas. De steak heeft een grove vleesstructuur en is enorm mals. Daarnaast draagt ook het feit dat het vlees cholesterolarm is en weinig vet bevat bij aan de populariteit van de struisvogelsteak. Bovendien is het vlees rijk aan proteïnen en ijzer.
Waar komt de struisvogel steak vandaan?
De struisvogels waarvan deze steaks afkomstig zijn leven in Zuid-Afrika. Dit land staat bekend als hét productiegebied voor dit heerlijke vlees. Dit komt doordat de savannes in dit land de ideale leefomgeving bieden voor de struisvogels. Hier leven de dieren namelijk in tal van open ruimtes en oppervlaktes, waardoor de dieren de kans hebben om vrij rond te scharrelen. Daarnaast consumeren de vogels enkel en alleen 100% natuurlijk voedsel. Deze natuurlijke omgeving zorgt dan ook voor zeer smakelijk vlees van hoge kwaliteit. Tevens bevat onze struisvogelsteak minder dan 2% vet, waardoor het ook nog eens een gezond stuk vlees betreft.
Algemene bereidingswijze
Een groot voordeel aan struisvogelsteaks is dat deze op een relatief eenvoudige wijze bereid kunnen worden. Wij raden aan om het vlees te bereiden in de grillpan of op de barbecue, aangezien dit naar onze mening zorgt voor de beste smaak. Het is belangrijk om de struisvogelsteak voorafgaand aan de bereiding op kamertemperatuur te laten komen.
Voor een bereiding in de grillpan zet je ten eerste de pan op het vuur. Op het moment dat deze goed verwarmd is sprenkel je het vlees aan beide zijden met olijfolie. Bak het vlees vervolgens 1 minuut bruin op hoog vuur. Hierdoor zal er een stevige en smakelijke ‘bite’ ontstaan. Laat de steak vervolgens 3 minuten op een lage temperatuur braden. Laat het vlees vervolgens rusten en snijdt het in behapbare stukken. Zet de struisvogelsteak tot slot op tafel en geniet van een overheerlijk gerecht.
Voor een bereiding op de barbecue rooster je de steak gedurende 1 minuut op hoog vuur en laat je het vervolgens enkele minuten braden op een wat lagere temperatuur. Zorg ervoor dat je het vlees regelmatig omdraait, zodat de steak rondom goed gaar wordt. Haal het vlees tenslotte van het vuur en dek de steak af met aluminiumfolie. Laat het geheel enkele minuten rusten. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de smaakstoffen door het vlees verspreid worden en dit draagt uiteraard bij aan de heerlijke smaak.
Tip: Plaats de struisvogel 24 uur van tevoren in de koelkast om te ontdooien. Laat vervolgend de steaks ruim 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Zorg dat je de steaks niet te ver doorbakt.
Meer weten?
Neem dan contact met ons op. Bel +31(0)702017034 of mail naar [email protected] We staan elke werkdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
Kijk hieronder de film over de leverancier van onze struisvogelsteak.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 5020102
- Herkomst: Zuid-Afrika
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 68.99
- Samenstelling: 100% struisvogel
