Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Ribeye Steak: een smaakvol stuk vlees van de rund

Ribeye Steak: een smaakvol stuk vlees van de rund

minuten lezen

Over de ribeye steak

De ribeye steak is onmisbaar in ieder restaurant dat vlees serveert. Door zijn dikke laag vet wordt het door velen gezien als het meest smaakvolle stukje vlees van het rund. Het vet dat door de steak geregen is, smelt zodra de steak heet wordt en maakt het vlees heerlijk zacht. Het vlees is ook zacht doordat de ribeye uit een gedeelte van de rund komt dat weinig spierweefsel heeft. Met de ribeye steak haal je het restaurantgevoel in huis!

Waar komt de ribeye steak vandaan?

De naam verraad het al: een ribeye steak is afkomstig van de ribben van een koe. Dit zit aan de voorkant van de rug, tussen de lende en de schouder. De ribeye wordt gesneden uit het middelste gedeelte van de ribben; dit is het smalste deel. Als de ribeye nog de rib bevat, wordt het een côte de boeuf genoemd. Een ribeye steak is dus eigenlijk een côte de boeuf zonder bot.
Omdat de ribben nauwelijks tot niet in beweging komen, ontstaat er in de loop van tijd veel vet. Dit wordt ook wel intramusculair vet genoemd. Juist door dit vet en de mooie bedrading staat dit stukje vlees bekend als één van de meest malse delen van de rund. Het vet wordt tijdens het bakken opgenomen in het vlees en dat zorgt voor de prachtige smaak en malsheid.

De ribeye steak bereiden

Dit enorm populair stukje vlees is eenvoudig thuis te bereiden. Door de mooie hoeveelheid vet in het vlees, zal het vlees zal tijdens het bakken vrijwel geen smaak verliezen. Dat is één van de redenen dat de ribeye zeer geschikt is voor mensen die niet houden van rare- of medium gegaard vlees.
De ribeye steak kan je op verschillende manieren bereiden. Zo smaakt de steak heerlijk als je hem op de bbq bereid hebt, maar een in de pan gebakken ribeye is ook onweerstaanbaar. 

Bereiding op de barbecue
1. Laat de steak minstens 1 uur op kamertemperatuur komen voor je start met bbq-en.
2. Stook de bbq flink op, houd een temperatuur van ongeveer 230 °C aan
3. Leg het vlees direct boven de kolen en draai deze na enkele minuten om. 
4. Controleer de kerntemperatuur wanneer de steak op beide zijden gelegen heeft. Je doet dit eenvoudig met een vleesthermometer. Bij een kerntemperatuur van 55 °C tot 58 °C is de steak medium gaar.
5. Haal de ribeye van het rooster en laat deze onder een theedoek kort rusten.
6. Snijd de ribeye steak op de draad.

Bereiding in de pan
1. Laat de ribeye zonder verpakking minimaal 1 uur afgedekt op kamertemperatuur komen.
2. Dep het vlees droog met een stuk keukenpapier om spetters te voorkomen.
3. Gebruik geen boter of olie: de ribeye zal niet aan een gloeiendhete pan plakken.
4. Bak de ribeye steak op hoge temperatuur voor 2 minuten aan beide zijden bruin en leg hem daarna in een oven van 150° C gedurende 8 tot 10 minuten (dit is een medium rare bereiding).
5. Laat de ribeye 10 minuten rusten onder een theedoek voor je ‘m aansnijdt.

Ontdek recepten met ribeye

De ribeye is erg veelzijdig. Je kan de steak bijvoorbeeld serveren met een romige champignonsaus. Probeer en ervaar! Klik hier voor het recept.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!

Hopelijk hebben we genoeg informatie gegeven over de ribeye steak. Mocht je toch nog vragen hebben bel of mail ons gerust. Je kunt ons telefonisch bereiken via +31 702 01 70 34 of mail naar [email protected] Een heerlijke ribeye steak bestel je makkelijk en snel bij LeJean! 

 

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account