Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Tomahawk steak Black Angus

56,05 47,64

Een stoer stuk vlees waarmee je zeker indruk maakt. Laat de mooie marmering smelten tijdens de bereiding en geniet van supermals vlees. Geschikt voor 2 tot 3 personen.

Op voorraad (1)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Tomahawk steak Black Angus

Over de Black Angus Tomahawk 

De tomahawk komt van de ribben van de rund. Om precies te zijn is het het geportioneerde deel van de laatste zes ribben van het rib rack. Het rib rack bevindt zich aan de voorzijde van de rug van het rund. Deze zijde is minder gespierd, waardoor het draad fijn is en de structuur zacht. Deze tomahawk van Black Angus runderen is perfect om te bereiden op de bbq of in de oven en te delen met 1 tot 2 (andere) personen. De stoere steak heeft een mooie marmering en een volle ribeye smaak. Het bot in het vlees geeft een lekkere smaak af aan het vlees: het collageen smelt en geeft een mooie smaak af.

De naam van dit stuk vlees komt van de vorm: het lijkt op een bijl (tomahawk). 

Waar komt de tomahawk vandaan?

Deze bavette steak komt van 100 dagen graangevoerde Black Angus runderen uit Australië. Hier hebben ze lekker veel ruimte en natuurlijk voedsel om stressvrij op te groeien. Wil je meer weten over deze runderen? Je leest erover in deze blog

Algemene bereidingswijze

1. Ontdooi het vlees een nacht in de koelkast. Ben je vergeten de Tomahawk uit de vriezer te halen? Hier lees je hoe je het alsnog snel kunt ontdooien.
2. Haal de Tomahawk steak een uur voor het grillen uit de koelkast. Het is belangrijk dat het vlees eerst op kamertemperatuur komt voordat u het aan de hitte boven de grill blootstelt.
3. Verwarm de grill/Barbecue zo tot de hoogste temperatuur.
4. Grill het vlees op hoog vuur 3 minuten aan elke kant aan.
5. Nadat er een mooie korst is gevormd, laat u de tomahawk op indirecte hitte langzaam doorgaren tot de gewenste gaarheid. (Afhankelijk van de temperatuur duurt dit 5-15 minuten)
6. Zodra het gewenste Kerntemperatuur is bereikt, haalt je het vlees van de grill en laat je het kort afgedekt rusten.
7. Nu kan de tomahawk worden aangesneden en gezouten met grof zout.

Onze aanbevolen kerntemperatuur voor dit stuk is: 54°C.

Je kunt ook de tomahawk op een hele bijzondere manier bereiden, namelijk met de caveman style. Hier lees je hoe je dat doet. 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1010125
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 4 Maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 65.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Tomahawk steak Black Angus
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account