Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Short Ribs Black Angus

46,39
Op voorraad (7)
- +
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Short Ribs Black Angus

Over onze short ribs

Simpel gezegd is de short rib de sparerib van een rund. Shirt ribs zijn ook wel bekend als klapstuk met been. Door de grovere draad van het vlees is onze short rib ideaal om low & slow te bereiden in de oven of op de barbecue. Klik hier voor een heerlijk recept met short ribs met honing glaceer. Dit recept is samen met chef Norman Musa ontwikkeld.

Waar komen deze short ribs vandaan?

Deze short ribs komen van Black Angus runderen uit Australië. Dit Black Angus rundvlees valt onder het Angus Pure merk. Het Angus Pure merk staat voor premium kwaliteit, malsheid, sappigheid, smaakbeleving en prachtige marmering. Wil je meer weten over het merk? Je leest het hier.
De smaak van rundvlees wordt onder andere bepaald door de marmering van het vlees. De short ribs hebben een mooie marmering doordat de runderen afgemest worden met graan. Deze marmering is voor producten die low & slow bereid moeten worden extra belangrijk. Dus ook voor de short ribs. De marmering in de short ribs zorgt er namelijk voor dat het vlees malser en sappiger is dan bijvoorbeeld bij grasgevoerde koeien.

Algemene bereidingswijze

Onze favoriete bereidingswijze van de short ribs is op de barbecue! We leggen je graag uit hoe je dit doet. 

1. Laat het vlees 48 uur voor bereiding in de koelkast ontdooien.
2. Verwijder het vliesje. Dit zit aan de holle kant van de ribben.
3. Smeer het vlees in met een stevige rub (onze favoriet: Beef BBQ Chief van Natural Spices).
4. Bereid de bbq voor om te roken op 90 tot 120 ºC. Hoe lager hoe beter.
5. Doseer het rookhout geleidelijk over de bbq. Als je al het houtskool toevoegt, kan dit het vlees bitter maken.
6. Leg de short ribs op het indirecte deel (met de botzijde richting het rooster) en sluit de deksel van de bbq. Vergeet niet om de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees te steken.
7. Keer de short rib niet om, en open de bbq alleen om rookhout toe te voegen.
8. Laat de ribs liggen totdat je een saté prikker eenvoudig en zonder weerstand tussen de botten kunt duwen. Het kan uren duren voordat de ribs goed zijn. Ga er dus even lekker bij zitten en neem bijvoorbeeld een lekker koud biertje. 
9. Bij een kerntemperatuur van 65 tot 70 °C gaat het vet smelten. Nu kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie en voeg daarbij een paar klonten boter toe.
10. Het ingepakte vlees kan vervolgens weer op het indirecte deel van de bbq, en laat deze doorgaren tot 90 °C.
11. Verwijder het aluminiumfolie en laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden.

Deze short ribs zijn Halal.

Product informatie

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1022254AUS
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 1250 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €28,99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Short Ribs Black Angus
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
O
Ozhan Geplaatst op 28/12/2020

Voor kerst 2.3 kilo short ribs opgehaald. Eerst een nacht in een kruiden rub gezet. Op kerst dag zelf eerst 3 uur gerookt op 120 graden toen ingepakt in alufolie voor nog eens 2.5 uur op 150 graden. De botten gleden letterlijk uit en het was beste stuk vlees dat ik en mijn gasten ooit hebben gegeten!

AK
Arjan Keijzer Geplaatst op 24/03/2020

Man man man, wat was ik blij met de Black Friday deal 1+1 kon ik echt niet laten lopen. Prachtig super dooradert stuk vlees wat onwijs sappig blijft na 9u low&slow te hebben bereid. Gelukkig heb ik nog een stuk! Bedankt en tot snel weer.

A
Abz Geplaatst op 15/09/2019

48 uur sous vide bereid op 62©. Geweldig resultaat. Super smakelijke ribs, mooi gemarmerd

J
Joost Geplaatst op 28/06/2018

Gaaf stuk vlees en ideaal voor low & slow

DV
D.P. Vooijs Geplaatst op 13/09/2017

Prachtig product! Low & slow op de BBQ met een brokje rookhout.. smaaksensatie!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account