Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
18 December 2019

Short ribs met honing glaceer

Dit recept is samen met Chef Norman Musa ontwikkeld, om je vingers bij af te likken.....

Ingrediënten;

1 shortrib van circa 1.4 kilogram

1 el zonnebloem olie

Zout, peper

Voor de honing glaceer;

3 el bruine suiker

1 el honing

1 tl gembersiroop

2 tl chilipasta of sambal

1/2 tl zout

50 ml water

 

Apart klaar zetten voor in de ovenschaal;

200 ml Limoncello (of 100 ml water met 100 ml limoensap en 50 gr suiker)

200 ml water

 

 

Deze shortribs krijgen een heerlijke glanzende laag met honing. Eenvoudig in de over te bereiden.

Kijk hieronder de video met duidelijke instructies

Voorbereiding;

Laat de shortribs op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 170 ºC

Maak de honing glaceer door in een kom de suiker, honing, gember, chili pasta en zout met het water (50ml) goed te mengen.

Verhit een braadslee of pan op medium vuur met de olie en bak de shortribs hier 3-4 minuten per kan rondom bruin.

Breng op smaak met peper en zout en peper.

Breng met een kwast de honing glaceer aan en voeg in de schaal de limoncello en water toe.

leg de schaal met de shortribs in de oven voor 1 uur.

Haal de ribs na 1 uur uit de oven en glaceer ze met de honing glaceer weer rondom.

Leg de ribs weer terug voor 2 uur in de oven, keer ze elk halfuur even om in de schaal en bedruip met het vocht.

Na circa 3 uur valt het vlees van het bot af en zijn ze gaar. Zit het bot nog vast aan het vlees laat ze dan nog een half uur extra in de oven staan.

Als laatste nog 1 keer glaceren en dan serveren.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »