Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Flat Iron Steak

23,09

De flat iron steak wordt gesneden uit de schouder van het rund. De steak is tot 2 centimeter dik en heeft de vorm van een strijkijzer, vandaar de naam flat iron.

Op voorraad (2)
- +
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Flat Iron Steak

Over de flat iron steak

De flat iron komt van de schouder van de rund. De flat iron is een (horizontaal)gesplitste sukade waar de zeen uitgesneden is. Normaal gesproken is een sukade alleen geschikt als stoofvlees, maar omdat de zeen eruit is gesneden, kan de flat iron veelzijdiger worden bereid. Dit stuk vlees heeft een unieke smaak en is heerlijk mals. Als je goed kijkt (met een beetje fantasie) lijkt de flat iron op een ouderwetse strijkijzer. Hier komt de naam flat iron (in het Nederlands: plat strijkijzer) vandaan.

Waar komt de flat iron vandaan?

De flat iron steak komt van Australische Black Angus runderen. Omdat de runderen gedurende 100 dagen met graan worden afgemest, is het vlees rijkelijk dooraderd met vet. Dit zorgt voor de unieke smaak van het vlees. 

Algemene bereiding

Je kunt de flat iron steak in zijn geheel bereiden, maar je kunt er ook voor kiezen om het vlees in steaks snijden en bereiden als biefstuk. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het vlees te marineren met kruiden of een lekkere rub. Dit geeft nog meer smaak en malsheid. We raden je aan om het vlees minimaal 2 uur van te voren te marineren, maar het is nog idealer om de steak een hele nacht te laten marineren.

1. Ontdooi de flat iron 24 uur voor bereiding in de koelkast.
2. Laat het vlees 30 minuten voor bereiding goed op kamertemperatuur komen.
3. Breng de flat iron kort van tevoren op smaak met zout.
4. Verwarm de oven voor op 150 °C.
5. Laat de (grill)pan gloeiend heet worden.
6. Schroei het vlees rondom aan tot een mooie bruine kleur ontstaat. Houd hiervoor ongeveer 2 tot 3 minuten aan.
7. Doe de flat iron steak ongeveer 4 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de kerntemperatuur 55-58 °C is. Deze kerntemperatuur geldt voor een gaarheid van medium.
8. Leg het vlees op een lauwwarm bord en doe er een theedoek overheen. Laat het vlees vervolgens 8 minuten rusten. 

Product informatie

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €41.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Flat Iron Steak
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
JF
John Fens Geplaatst op 15/09/2019

Man man man. Ongelooflijk. Master!

PS
Piet Stokman Geplaatst op 26/07/2019

De flat iron inmiddels al 2 keer op caveman's stijl op de bbq gedaan en het is werkelijk een openbaring om het vlees zo te grillen direct op de kolen. Een heerlijke krokante korst met super mals vlees erin (kerntemperatuur 50C graden).

M
Marco Geplaatst op 18/09/2018

Geweldig stuk vlees. Die van mij kwam niet vers maar ingevroren aan, ondanks dat zeer tevreden!

L
Linda Geplaatst op 02/07/2018

WoW

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal Toebehoren BBQ ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account