Over de USA St. Louis Style Sparerib
Met de spareribs in Saint-Louis-stijl krijg je 'andere' ribben. Deze superieure buikribben in de kenmerkende Amerikaanse BBQ-snit zijn écht anders dan de beter bekende loinribs of baby back ribs. De Saint-Louis cut wijst op een speciale snit van de sparerib waardoor je veel meer vlees hebt op de sparerib dan normaal. Daarnaast zorgt deze manier van snijden ervoor dat het vlees gelijk van dikte is en weinig afval geeft.
De varkens die gebruikt worden zijn allemaal kruisingen met minimaal 50% Duroc. Dit geeft de mooie vlees-vetverhouding die zo belangrijk is voor spareribs.
Deze spareribs worden niet voor niets veel gebruikt tijdens barbecue-wedstrijden. Maar voor de 'gewone' barbecueliefhebber is dit uiteraard ook goed te bereiden. Dit moet je gewoon eens geprobeerd hebben.
Waar komt de St. Louis Style spareribs vandaan?
Waar baby back ribs worden gesneden uit het deel van de ribben dat het dicht tegen de ruggengraat aanzit, worden deze spareribs gesneden uit de bovenbuik van het varken. De gebogen ribbotjes zijn afgezaagd, waardoor deze Amerikaanse buikspekribben niet kromt.
Algemene bereidingswijze
De St. Louis Style spareribs zijn het lekkerste om te bereiden op de barbecue.
1. Verwijder het vlies aan de binnenzijde.
2. Smeer de spareribs in met een dry rub, bijvoorbeeld Pink Devil van No rubbish. Pak het in huishoudfolie in en laat het vlees een aantal uur - of liever een hele nacht - staan.
3. Zet de barbecue aan op 105 tot 120 °C. Houd de temperatuur van de barbecue goed in de gaten: het is belangrijk dat de barbecue deze temperatuur de hele bereiding aanhoudt.
4. Leg de spareribs op het rooster de barbecue (uiteraard zonder de huishoudfolie). Let op: leg ze niet direct boven het vuur. Je kunt een druipbakje onder de spareribs leggen.
5. Doe de deksel van de barbecue dicht en laat de spareribs ongeveer 2,5 uur lekker garen.
6. Haal de spareribs van het rooster en pak de St. Louis Style spareribs in in aluminiumfolie.
7. Gaar de spareribs nog zo'n 1,5 uur op dezelfde temperatuur.
8. Pak de St. Louis Style spareribs uit, smeer ze in met de Blues Hog Original Barbecue Sauce en leg ze nog een uur op het rooster van de barbecue.
9. Smeer de ribs nog een keer in met de saus.
Meer weten?
Wil je meer weten over deze superieure St. Louis Style spareribs? Neem dan telefonisch +31(0)702017034, via [email protected] of via het de chat op onze website contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2030101
- Herkomst: USA
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €19.99
- Samenstelling: 100% USA Varkensvlees