Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

USA St. Louis Style Spareribs

26,19

De enige echte spareribs uit Amerika: de Swift St. Louis ribs. De ribben zijn net zo goed gerookt als geroosterd. Deze competitie snit moet je een keer geprobeerd hebben!

Op voorraad (3)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving USA St. Louis Style Spareribs

Over de USA St. Louis Style Sparerib

Met de spareribs in Saint-Louis-stijl krijg je 'andere' ribben. Deze superieure buikribben in de kenmerkende Amerikaanse BBQ-snit zijn écht anders dan de beter bekende loinribs of baby back ribs. De Saint-Louis cut wijst op een speciale snit van de sparerib waardoor je veel meer vlees hebt op de sparerib dan normaal. Daarnaast zorgt deze manier van snijden ervoor dat het vlees gelijk van dikte is en weinig afval geeft.
De varkens die gebruikt worden zijn allemaal kruisingen met minimaal 50% Duroc. Dit geeft de mooie vlees-vetverhouding die zo belangrijk is voor spareribs.
Deze spareribs worden niet voor niets veel gebruikt tijdens barbecue-wedstrijden. Maar voor de 'gewone' barbecueliefhebber is dit uiteraard ook goed te bereiden. Dit moet je gewoon eens geprobeerd hebben.

Waar komt de St. Louis Style spareribs vandaan?

Waar baby back ribs worden gesneden uit het deel van de ribben dat het dicht tegen de ruggengraat aanzit, worden deze spareribs gesneden uit de bovenbuik van het varken. De gebogen ribbotjes zijn afgezaagd, waardoor deze Amerikaanse buikspekribben niet kromt.  

Algemene bereidingswijze

De St. Louis Style spareribs zijn het lekkerste om te bereiden op de barbecue.

1. Verwijder het vlies aan de binnenzijde.
2. Smeer de spareribs in met een dry rub, bijvoorbeeld Pink Devil van No rubbish. Pak het in huishoudfolie in en laat het vlees een aantal uur - of liever een hele nacht - staan.
3. Zet de barbecue aan op 105 tot 120 °C. Houd de temperatuur van de barbecue goed in de gaten: het is belangrijk dat de barbecue deze temperatuur de hele bereiding aanhoudt.
4. Leg de spareribs op het rooster de barbecue (uiteraard zonder de huishoudfolie). Let op: leg ze niet direct boven het vuur. Je kunt een druipbakje onder de spareribs leggen.
5. Doe de deksel van de barbecue dicht en laat de spareribs ongeveer 2,5 uur lekker garen.
6. Haal de spareribs van het rooster en pak de St. Louis Style spareribs in in aluminiumfolie. 
7. Gaar de spareribs nog zo'n 1,5 uur op dezelfde temperatuur.
8. Pak de St. Louis Style spareribs uit, smeer ze in met de Blues Hog Original Barbecue Sauce en leg ze nog een uur op het rooster van de barbecue.
9. Smeer de ribs nog een keer in met de saus.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2030101
  • Herkomst: USA
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €18.66
  • Samenstelling: 100% USA Varkensvlees
LeJean USA St. Louis Style Spareribs
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account