Over de Ibérico spareribs
De fijne marmering geven de Ibérico spareribs een onvergelijkbare smaak. Deze Ibérico spareribs worden gesneden uit de bovenkant van de rug van het Ibérico-varken nabij de ruggengraat en worden ook wel loinribs genoemd. In Nederland staan de kleine en gebogen babyribben bekend als spareribs. In de USA hebben ze hier een andere naam voor, namelijk baby back ribs. Dit betekent trouwens niet dat de ribben afkomstig zijn van biggen. Baby back ribs verwijst naar de kleinste ribben die uit de ribboog kunnen worden gesneden.
Deze Ibérico ribben hebben een lager vetgehalte dan de 'gewone' buikspareribs, doordat het vlees op de buik van nature meer vet bevat dan op de rug.
Waar komen Ibérico spareribs vandaan?
Het Ibéricovlees van het Pata Negra varken heeft een bijzonder intense en nootachtige smaak. Het is zichtbaar roder van kleur en wordt doorkruist met fijne vetadertjes vergelijkbaar mat Wagyu-runderen. Hierdoor is het vlees niet te vergelijken met conventioneel varkensvlees. Tijdens de mestperiode voeden de varkens zich naast kruiden en grassen met eikels. De eikels geven het vlees zijn sappigheid en uniek nootachtig aroma. Dit dieet zorgt voor het hoogste kwaliteitsniveau van Ibérico-varkensvlees. Het Ibéricovlees van LeJean is afkomstig uit het Zuiden van Spanje.
Algemene bereidingswijze op de bbq
1. Ontdooi de sparerib in de koelkast gedurende 24 uur in de verpakking.
2. Haal het vlees uit de koelkast, pak het uit, dep het droog en verwijder het vlies/membraan aan de binnenzijde door over het bot met behulp van een lepel.
3. Bestrooi de bovenkant van de ribben royaal met een rub naar keus en masseer het in.
4. Bereid de bbq voor op 100 tot 120 ºC. leg de spareribs op het rooster en laat ongeveer 3 uur garen.
5. Doe dan een mengsel van 2/3 appelsap en 1/3 druivensap in een braadslee.
6. Leg de ribben erop en bedek ze met aluminiumfolie en verhit nog eens 90 minuten op 100 tot 120 °C.
7. Verwijder vervolgens het aluminiumfolie en bestrijk de ribben met een bbq saus.
8. Laat de ribben nog 30-60 minuten indirect op lage temperatuur door trekken.
9. Haal de Ibérico ribs van de bbq, halveer eventueel en serveer met bijgerechten naar keuze.
Vragen? We helpen je graag.
Bij online slager LeJean bestel je eenvoudig. Als je voor 10:30 uur bestelt, heb je het op onze bezorgdagen in de avond al in huis! Heb je nog vragen over dit product of aanverwante producten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected].
Voor de productspecificaties, klik hier.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2020108
- Herkomst: Spanje
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 15.99
- Samenstelling: 100% Varkensvlees