Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Ibérico spareribs

9,29

Heerlijk Babyback ribben van het Iberico varken. Goed gemarmerd, Nootachtig van smaak, uitzonderlijk mals en handig per stuk verpakt.

Op voorraad (2)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Ibérico spareribs

Over de Ibérico spareribs

De fijne marmering geven de Ibérico spareribs een onvergelijkbaar delicate smaak, ze hebben een lager vetgehalte dan de buikspareribs. Dit komt doordat het vlees op de buik van nature meer vet bevat dan op de rug. De spareribs worden gesneden uit de bovenkant van de rug van het Ibérico-varken nabij de ruggengraat, vanwaar deze ook wel "Loinribs" worden genoemd. In Nederland staan ​​de kleine en gebogen babyribben bekend als "Spareribs". In Amerika worden deze ribben ook wel Baby Back Ribs genoemd!

Overigens: de term "babyruggen" betekent niet dat de ribben afkomstig zijn van biggen, maar dat dit de kleinste ribben zijn die uit de ribboog kunnen worden gesneden. Trakteer jezelf op deze smaakbeleving die de Spaanse topgastronomie al lang heeft omarmd.

Waar komen Ibérico spareribs vandaan?

Het Ibéricovlees van het Pata Negra varken heeft een bijzonder intense en nootachtige smaak. Het is zichtbaar roder van kleur en wordt doorkruist met fijne vetadertjes vergelijkbaar mat Wagyu-runderen. Hierdoor is het vlees niet te vergelijken met conventioneel varkensvlees. Tijdens de mestperiode voeden de varkens zich naast kruiden en grassen met eikels. De eikels geven het vlees zijn sappigheid en uniek nootachtig aroma. Dit dieet zorgt voor het hoogste kwaliteitsniveau van Ibérico-varkensvlees. Het Ibéricovlees van LeJean is afkomstig uit het Zuiden van Spanje. 

BBQ bereiding

  1. Ontdooi de sparerib in de koelkast gedurende 24 uur in de verpakking.
  2. Haal het vlees uit de koelkast, pak het uit, dep het droog en verwijder het vlies/membraan aan de binnenzijde door over het bot met behulp van een Lepelsteel.
  3. Bestrooi de bovenkant van de ribben royaal met een rub naar smaak en masseer het in.
  4. Bereid de bbq voor op 100 tot 120 ºC. leg de spareribs op het rooster en laat ongeveer 3 uur garen.
  5. Doe dan een mengsel van 2/3 appelsap en 1/3 druivensap in een braadslee.
  6. Leg de ribben erop en bedek ze met aluminiumfolie en verhit nog eens 90 minuten op 100 tot 120 °C.
  7. Verwijder vervolgens het aluminiumfolie en bestrijk de ribben met een zoute bbq saus.
  8. Laat de ribben nog 30-60 minuten indirect op lage temperatuur door trekken.
  9. Haal vervolgens de ribs van de BBQ, halveer eventueel en serveer met bijgerechten naar keuze.

Of laat je inspireren door een recept van onze chef!

Productspecificaties klik hier

 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2020108
  • Herkomst: Spanje
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 15.49
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees
LeJean Ibérico spareribs
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
R
Rob Geplaatst op 25/05/2021

Ik heb deze spareribs gemaakt volgens een recept van Jord Athuizen, de zogenaamde "Festival Style Spareribs" (blz 143 van zijn boek "Smokey Goodness het ultieme bbq boek". Recept compleet met Spray, Kruidenmix en BBQ saus, eveneens uit hetzelfde boek.

Met één woord ; grandioos, een absolute aanrader. De beste ribs ooit gegeten. (zelfs beter dan bij Manzetti's in Charlotte NC /USA) Vlees viel van het bot. Ik heb al veel gerechten op de smoker gemaakt van Ossenhaas tot Pulled Park en van Zalm tot zijlende..maar deze ribs behoren tot de top. Super zacht en mals van smaak. Ik laat er een biefstuk voor staan! Try it!!

WH
Wout Hoogervorst Geplaatst op 19/05/2021

Heb zelf deze ribs gekocht bij lejean, de smaak is erg intens en ze zijn hebben een hoger vetgehalte als je normale spareribs.

Dit betekend ook meteen dat je ze minder snel kan laten uitdrogen wat soms wilt gebeuren als je niet goed met de temperaturen op de bbq om kan gaan.

Mocht je ze nog nooit gekocht hebben is dit zeker de moeite waard om eens te doen !

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
BBQ Rund Varken Gevogelte Lam Exotisch Seafood Halal Dagelijks vlees Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account