Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Struisvogelstoofvlees in wijn

Struisvogelstoofvlees in wijn

minuten lezen

Ingrediënten

- 500 gram struisvogel stoofvlees
- 2 el bloem
- 300 gram gerookt spek
- 3 rode ui
- 2 winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 25 blauwe druiven
- Rozemarijn
- Tijm
- Peterselie
- Bieslook
- 1 blikje tomaten puree
- 300 ml rode wijn (pinotage South Afrika)
- 300 ml kippenboulion (gewoon van een blokje)
- Olie

Bereiding

1. Snij het stoofvlees in broekken van ongeveer 3 cm. Snij al het groente en het spek in blokjes van 1cm en hak vervolgens de kruiden fijn.
2. Verhit de olie in de pan. Wanneer je een Dutch oven gebruikt zorg er dan voor dat deze iets gaat walmen en vet het met een kwastje de gehele pan in, dit is namelijk de antiaanbaklaag van de pan.
4. Haal het struisvogelvlees door de bloem en bak deze aan in de pan. Haal deze er daarna ook weer uit.
5. Bak het spek even aan in de pan. Voeg vervolgens de ui, wortel en bleekselderij toe en bak deze mee. Houdt de pan steeds op hoog vuur. Voeg de druiven toe en dan de kruiden en de tomaten puree.
6. Voeg het struisvogel vlees toe samen met alle rode wijn. Voeg nog net genoeg bouillon toe om het onder te zetten.
7. Deksel op de pan en stoven maar ongeveer 3 uur, dat stoven kan je doen in de oven (160 graden) boven een openvuur of op een barbecue. Ieder uur neem je een kijkje, roer je het een keer rond en voeg je eventueel een beetje bouillon toe.

Tip: Eet het met wat frietjes of zelfgebakken aardappelschijfjes erbij wanneer je niet van rijst houdt.

Bieradvies: Drink het met een heerlijke Herfstbok.

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account