Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Gebakken hertenfilet met appel-koolsla

Gebakken hertenfilet met appel-koolsla

minuten lezen

 

Wil je de hertenfilet op de barbecue bereiden? Verwarm je barbecue dan indirect tot ongeveer 100 °C en gaar de filet tot een kerntemperatuur van circa 50 °C. Haal het vlees uit de barbecue, richt deze in voor directe bereiding en gril de hertenfilet rondom mooi bruin.

 

Bereiding

  1. Kneus voor de marinade de jeneverbessen. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de hertenfilet in een schaal en bestrijk rondom met de marinade. Dek de schaal af en laat het vlees ongeveer 2 uur in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd intussen voor de sla de witte kool in dunne reepjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze grof. Meng de kool, appel en peterselie door elkaar en besprenkel met het sinaasappelsap en de olijfolie. Bestrooi met de geraspte sinaasappelschil en zout naar smaak.
  3. Verwarm de olijfolie in een ovenvaste koekenpan en braad hierin de hertenfilet rondom aan. Zet de pan op het rooster in de oven. Steek een kernthermometer tot in de kern van de filet en laat circa 15 minuten langer garen tot het vlees een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt.
  4. Haal de hertenfilet uit de oven en laat 5 minuten rusten. Meng intussen de crème fraîche met de mierikswortel.
  5. Snijd de filet in mooie plakjes en verdeel met het crème fraîchemengsel en de appel-koolsla over de borden. Schep de pitten uit de granaatappel en strooi ze over de sla.

 

Ingrediënten voor 4 personen

400 g hertenfilet, ontvliesd

2 el olijfolie

125 g crème fraîche

2 el mierikswortel

 

Voor de marinade:

2 jeneverbessen

2 takjes rozemarijn

2 el olijfolie

1 el worcestersaus

1 tl balsamicoazijn

 

Voor de sla:

½ witte kool

1 granny smith

1 bosje platte peterselie

fijngeraspte schil en sap van ½ sinaasappel

1 el olijfolie

½ granaatappel

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account