Ribeye steak

LeJean Ribeye Steak Black Angus AUS

ca. 350 gram

€20,99
LeJean Ribeye steak

ca. 250 gram

€12,25
LeJean Wagyu Ribeye

ca. 350 gram

€33,25
LeJean Ribeye Steak Black Angus USA

ca. 350 gram

€22,39
LeJean Ribeye Pakket

ca. 2200 gram

€85,99 €77,39
LeJean Ribeye Steak

ca. 300 gram

€13,49
LeJean Ribeye Steak Dry-Aged
Dry Aged

ca. 300 gram

€17,69

Ribeye steak

Een ribeye steak, onmisbaar in ieder restaurant dat vlees serveert, bevat een dikke laag met vet, waardoor het door velen wordt gezien als het meest smaakvolle stuk vlees afkomstig van runderen. Het vlees is enorm populair en kan eenvoudig thuis bereid worden. Natuurlijk dien je in dit geval te weten hoe je dit precies moet aanpakken. Hier vertellen wij je dan ook graag meer over en daarnaast vertellen we je meer over de oorsprong van dit vlees en over de mogelijkheden binnen ons assortiment. Ben je nieuwsgierig geworden? Wacht dan niet langer en lees snel verder.

Wat is een ribeye steak?

Een ribeye steak, je raadt het waarschijnlijk al, is afkomstig van de ribben van een koe. Om precies te zijn wordt dit vlees gesneden uit het meest smalle deel van de ribben, oftewel het middelste gedeelte. Indien dit vlees inclusief de kappen wordt gesneden noemen we dit vlees cote de boeuf. In ieder geval staat de ribeye steak bekend als één van de meest malse delen en dit komt doordat dit gedeelte compleet dooraderd is en een smaakvolle rand met vet bevat. In wat technischere termen spreken we in dit geval van een hoge hoeveelheid aan intramusculair vet. Doordat deze ribben nauwelijks tot niet in beweging komen bouwt deze laag vet zich in de loop van de tijd op. Dit heeft als voordeel dat het vlees vrijwel geen smaak zal verliezen tijdens het bakken, waardoor dit vlees zich goed leent voor mensen die niet houden van rare- of medium gegaard vlees.

Het assortiment van LeJean

Binnen ons assortiment heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende ribeye steaks. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een ribeye steak afkomstig van Black Angus runderen uit Australië of uit de Verenigde Staten. Hiernaast hebben we ook echter een wat exclusievere variant in ons assortiment, namelijk de Wagyu ribeye. Vooral de Wagyu ribeye zal zorgen voor een smaak die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt geproefd. Tevens kan je binnen ons assortiment terecht voor de aanschaf van een waar Ribeye Fan Pakket. Dit pakket bevat meerdere soorten ribeye steaks, waarmee je zonder twijfel iedere gast aan tafel zal verbluffen.

Het vlees kan zowel gebakken of gegrild worden, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een groot stuk te braden in de oven. Vanzelfsprekend varieert de smaak van de ribeye steak afhankelijk van de bereidingswijze en wij raden het dan ook zeker aan om iedere bereidingswijze eens uit te proberen en zelf het verschil in smaak te ervaren.

De bereiding

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het mogelijk om een ribeye steak zowel te bereiden in de pan, in de oven of op de barbecue. Iedere bereidingswijze vergt echter een andere aanpak en hier vertellen we je dan ook graag meer over:

Bakken in pan

Voordat je de ribeye steak gaat bakken in de pan is het belangrijk dat je deze eerst minimaal een uur op kamertemperatuur laat komen. Indien het vlees eenmaal op kamertemperatuur is marineer je het vlees met wat zout en peper. Zet vervolgens de pan op het vuur en giet hier wat zonnebloemolie bij of voeg een  klontje boter toe. Bak de steak aan beide kanten aan op een hoge temperatuur. Dit zal namelijk voor een krokant randje zorgen. Zet vervolgens het vuur op een wat lagere temperatuur en laat het vlees zo’n 3 minuten lang aan beide kanten garen. Haal het vlees tot slot uit de pan en laat het enkele minuten rusten in aluminiumfolie.

Braden in de oven

Indien je wat meer tijd over hebt is het prima mogelijk om de ribeye steak te braden in de oven. Zorg ervoor dat je de oven verwarmt tot een temperatuur van 75-80 °C. Voordat je de steak in de oven plaatst bak je de steak op een hoge temperatuur aan. Dit doe je ongeveer twee minuten lang aan elke zijde. Leg het vlees vervolgens in de oven totdat het vlees een kerntemperatuur van 54 °C heeft bereikt.

Grillen op de barbecue

Tot slot is het tevens mogelijk om de ribeye steak te grillen op de barbecue. Maak hiervoor gebruik van twee gedeeltes op de barbecue met verschillende temperaturen. Leg allereerst de steak op het hete gedeelte van de barbecue en gril iedere zijde enkele minuten. Verplaats vervolgens het vlees naar het mindere warme gedeelte en laat het geheel garen totdat er een minimale kerntemperatuur van zo’n 50 °C is bereikt. Tevens raden wij het aan om een bakje met aluminiumfolie onder de ribeye steak te hangen, zodat al het vet wordt opgevangen en niet in brand zal vliegen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »