Gratis verzending v.a. 70,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Kip met okra van Karpathos

Kip met okra van Karpathos

minuten lezen
Ben je op zoek naar een heerlijk Grieks recept? Probeer heerlijke recept met biologische kippenbouten met orka van Karpathos. Dit recept is samengesteld en geschreven door Sancha Schuurs, schrijfster Yiayiá kookt. Sancha heeft tijdens haar reizen naar Griekenland heerlijke recepten verzameld, elk met een persoonlijk verhaal. Benieuwd naar de inspiratie achter dit recept? Lees snel verder.

Inspiratie voor dit recept

Mijn lief en ik bezochten Karpathos driemaal. Elke keer zaten er minstens vijf jaar tussen onze bezoeken. En zelfs met zoveel tijd ertussen, werden we als oude vrienden begroet. We leerden een gezin kennen in het bergdorpje Olympos. Zij hebben een taverne waar de kindjes gewoon tussen de bezoekers hun huiswerk maken. Veel vrouwen in dit prachtige dorp dragen nog dagelijks met trots de traditionele  klederdracht. Altijd als we bij de taverne eten, genieten we van het uitzicht op de molens op de bergtop aan de ene kant en van de diepe vallei aan de andere kant. De laatste keer werden we getrakteerd op kip met okra en aardappel.

Dit is een heerlijk gerecht waarin mooie smaken samen komen. Een vleugje komijn versterkt de zachte smaak van de okra. Maar let op: gebruik niet teveel, want dan gaat het overheersen.

Ingrediënten

- 4 biologische kippenbouten van Polderhoen (je kunt ook drumsticks of kippenvleugels gebruiken)
- olijfolie om in te bakken 
- 2 uien, grof gesneden
- 1 kilo okra’s 
- 4 grote iets kruimige aardappelen, geschild en in zessen gesneden
- 2 blikjes tomatenblokjes 
- 1 citroen, alleen het sap 
- 2 tl suiker
- 1 bosje dille, fijngehakt
- peper
- zout 
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl zoet paprikapoeder

Tip: gebruik voor dit gerecht verse okra’s. Als je daar niet aan kunt komen, zijn okra’s uit de vriezer een goed alternatief. 

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen. 
2. Doe de olijfolie in een stoofpan en bak de kippenbouten rondom bruin.
3. Haal de bouten uit de pan en leg apart.
4. Doe de grof gesneden uien in de pan en bak glazig. Voeg de blikjes tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
5. Leg de kippenbouten in de saus, voeg 750 ml water toe, het komijnpoeder, het paprikapoeder, het citroensap en de dille. Houd wat dille achter ter garnering. 
6. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 20 minuten koken.
7. Maak ondertussen de okra’s schoon: Spoel ze goed af en snijd voorzichtig de steelaanzet eraf. Let op: dat is alleen het bovenste puntje. Snijd de steeltjes niet te ver af om te voorkomen dat er slijm vrijkomt.
8. Doe de aardappels en de okra’s in de pan bij de kip en laat nog 20 minuten koken. Okra's uit blik of pot kun je het beste pas 10 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen.
9. Leg op elk bord een kippenbout en schep er de aardappelen en okra’s met de saus bij. Garneer met de achtergehouden dille.

Benieuwd naar meer recepten?

Smaakt dit recept naar meer? Sancha heeft een prachtig verhalenkookboek geschreven met nog veel meer van dit soort heerlijke Griekse recepten. Haar kookboek 'Yiayiá kookt' is, naast recepten, gevuld met haar persoonlijke ervaringen en inspiratie voor ieder recept. Het kookboek kun je rechtstreeks bij Sancha bestellen via [email protected].

Kip met Okra van Karpathos

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account