Over Belfond Blanke Gevogeltefond
De benaming “fond” komt uit het Frans en betekent letterlijk “basis” of “fundament”. In de traditionele Franse keuken wordt een goede fond als onmisbaar beschouwd en is het de basis voor allerlei gerechten. Er zijn verschillende soorten fond: een fond wordt “blank” genoemd als de ingrediënten rechtstreeks aan het kookvocht worden toegevoegd. “Bruin” als het vlees voor de fond eerst wordt aangebraden in boter of olie. Het maken van een goede fond vergt veel tijd en toewijding. Het proces omvat het langzaam trekken van beenderen samen met groenten en kruiden op een laag vuur. Dit kan uren duren om alle smaken en gelatine vrij te geven. Vervolgens wordt de bouillon die zo verkregen wordt, ingekookt tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke volume, waardoor een geconcentreerde, smaakvolle basis ontstaat.
Fond wordt vaak gebruikt als basis voor sauzen, soepen, ragout, risotto en andere gerechten om diepte en complexiteit aan de smaak toe te voegen. Het is een belangrijk element in de klassieke Franse keuken en wordt ook gewaardeerd in veel andere culinaire tradities over de hele wereld.
Deze Blanke Gevogeltefond is gemaakt van:
Water, kippenbeenderen, kalfsbeenderen, ui, wortel, selderij, prei, knoflook, tijm, laurier, kruidnagel.
Probeer een zelfgemaakt peperroomsaus:
Een heerlijke saus geweldig bij vleesgerechten, vooral bij biefstuk. Het is een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd en een favoriet in veel restaurants vanwege zijn smaak en veelzijdigheid.
Wat heb je nodig?
1 potje fond (rundvlees of gevogelte, afhankelijk van het gerecht)
2 eetlepels whisky of cognac
2 eetlepels peperkorrels
150 ml room
Peper en zout naar smaak
1. Braad het vlees in een pan totdat het de gewenste gaarheid heeft bereikt. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
2. Blus de aanbaksels in de pan af met de fond. Laat ongeveer 1/3 van de fond inkoken en voeg dan de whisky of cognac toe. Dit zal de saus extra smaak geven.
3. Voeg de peperkorrels toe aan de pan. De peperbolletjes geven de saus een pittige smaak.
4. Giet de room in de pan en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte is bereikt. Het inkoken van de room zal de saus dikker maken en de smaken concentreren.
6. Breng de saus verder op smaak met peper en zout, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
7. Giet de peperroomsaus over het eerder gebakken vlees en serveer het direct. Eetsmakelijk!
Extra informatie:
Na opening bewaren in de koelkast en gebruiken binnen 3 dagen.
Je kunt de fond ook gebruiken om bouillon van het maken. Voeg dan eenzelfde hoeveelheid water toe. Gebruik je niet alle fond in een keer? Vries deze dan in als ijsblokjes. Je hebt de fond dan telkens in kleine hoeveelheden paraat om in een gerecht te gebruiken!
Blanke Gevogeltefond kopen bij LeJean
Blanke Gevogelte fond koop je makkelijk en snel bij online slager LeJean. Wil je meer weten over fond of het gebruik ervan? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt bellen naar +31(0)702017034 of mail je vraag naar [email protected]. We staan elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling af te halen in ons VleesAtelier. .
- Merk: Belfond
- EAN: 5425036830080
- Artikelnummer: 8090110
- Herkomst: België
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Houdbaar
- Kiloprijs: €5.99 per pot
- Samenstelling: Water, kippenbeenderen, kalfsbeenderen, ui, wortel, selderij, prei, knoflook, tijm, laurier, kruidnagel.