Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Bavette Steak Black Angus

25,79

De bavette is een echte delicatesse in Frankrijk, maar in Nederland is dit stuk vlees nog relatief onbekend. Dit rijk gemarmerde stuk rundvlees komt van 100 dagen graangevoerde Black Angus runderen.

Op voorraad (6)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Bavette Steak Black Angus

Over de bavette steak

De bavette is geportioneerd in een kleinere portie, zodat deze steak voor meer mensen toegankelijk is. De bavette steak is gesneden van de hele bavette. Dit stuk vlees is nog redelijk onbekend in Nederland, maar in Frankrijk wordt het gezien als één van de lekkerste stukken rundvlees. De (hele) bavette komt van de dikste gedeelte van de vang van de rund; dit zit aan de onderkant van de rund. De bavette is echt werkvlees: het heeft veel beweging gehad en het heeft de organen van de koe beschermd. Het heeft een grove, lange draad en een mooie eigen smaak. 

Waar komt de bavette steak vandaan?

Deze bavette steak komt van graangevoerde runderen uit Australië. Wil je meer weten over deze runderen? Je leest erover in deze blog. De bavette steak heeft een geheel eigen smaak. Daarom hoef je er maar weinig mee te doen.
Zoals je misschien al gezien hebt, is de bavette steak ook in zijn geheel verkrijgbaar. De bavette - ook wel flapmeat genoemd - weegt zo'n 2 kg. 

Algemene bereidingswijze

Een bavette steak kan in zijn geheel bereid worden, maar je kunt er ook een rollade van maken! Maak bijvoorbeeld een carpaccio rollade met babyspinazie, turffelmayonaise en zongedroogde tomaten. Of wat dacht je van een bavette rollade met basilicum kaas en parmaham? 

Maak je liever geen rollade? Dat kan natuurlijk ook. Braad het stuk vlees in de pan, oven of op de barbecue en bestrooi het later met een beetje zout.  

1. Haal de bavette een uur voor bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Ben je vergeten de bavette uit de vriezer te halen? Hier lees je hoe je het alsnog snel kunt ontdooien.
2. Dep het vlees droog met wat keukenpapier en zout het vlees kort voor het bakken.
3. Voor de pan: laat de boter lichtbruin worden.
4. Grill het vlees ongeveer 1 minuut aan beide kanten op hoog vuur.
3. Zet het vuur zachter en laat de bavette 3 minuten lang rustig braden. Houd een kerntemperatuur van 53 °C aan.
4. Laat het stuk vlees ongeveer 6 minuten in aluminiumfolie rusten.
5. Snijd tegen de draad in en strooi er wat piramide zout over.

Wil je de bavette steak helemaal afmaken? Serveer 'm dan met chimichurri. Het recept vind je hier.

Tip: gebruik geen kartelmes voor het snijden van de bavette steak.

Bavette Steak Black Angus kopen bij LeJean

Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €60? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling af te halen in ons vleesatelier. Dit is altijd gratis. We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31(0)702017034. We staan elke werkdag voor je klaar.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1010107
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 42.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Bavette Steak Black Angus
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
R
Rob Geplaatst op 08/12/2019

Heel lekker! Veel smaak, stevig maar zeker niet taai.

M
Marjon Geplaatst op 27/09/2019

Ontzettend lekker vlees. Heeft maar kort nodig. Ik heb hem op de kamado bereid en afgemaakt met een chimmichurri. Was een groot succes. Zeer mals en smaakvol vlees

J
Jose Geplaatst op 10/08/2019

Sublieme kwaliteit, Smelt op de tong.

Het hele proces van bestellen geeft aan dat Lejean, service zeer hoog in het vaandel heeft staan

J
Jose Geplaatst op 10/08/2019

Sublieme kwaliteit, Smelt op de tong.

Het hele proces van bestellen geeft aan dat Lejean, service zeer hoog in het vaandel heeft staan.



De mensen van Lejean nemen zeer geduldig de tijd om je te woord staan als je vragen hebt.



Lejean vanaf nu mijn nr. 1 leverancier voor het lekkerste vlees.

M
Michael Geplaatst op 14/07/2019

Vandaag reverse sear bereid op de Green Egg, heerlijk mals! Heeft niet meer nodig dan peper en zout.

R
Robin Geplaatst op 28/02/2019

van de week op de BBQ klaar gemaakt. Man man wat een heerlijk mals en sappig vlees zeg. echt een aanrader.

Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account