19 April 2021

Carpaccio rollade van bavette

Een prachtig stukje rundvlees dat van zichzelf al lekker smaakt, maar met wat toevoegingen naar eigen smaak creëer je relatief eenvoudig een heerlijke rollade van bavette.


Ingrediënten: 
voor ca. 6 personen

1 kg bavette 
4 el truffelmayonaise
200 gr verse babyspinazie
Handje zongedroogde tomaten
3 el pijnboompitten
1 el balsamico azijn 
Parmezaanse kaas
Verse basilicum
Peper en zout
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De rollade is perfect om alvast voor te bereiden. Wanneer de gasten komen hoeft alleen de barbecue nog maar aan en de rollade kan erop. Dit wordt ongetwijfeld een verrassende smaaksensatie voor jou en je gasten!


Bereiding

1. Steek de barbecue aan op indirecte hitte op 180 graden.
2. Haal de bavette op het laatste moment uit de koeling, want het snijden gaat dan makkelijker. Dep de bavette droog met een keukenpapier. 

3. Leg de bavette horizontaal op een snijplank, zodat de vleesdraad van onder naar boven loopt. Draai nu de snijplank een kwartslag waardoor de vleesdraad van links naar rechts loopt.
4. Snijd de bavette (met een scherp mes, geen kartelmes) van de zijkant overdwars in. Snijd door tot je bijna aan de andere kant bent en de bavette kunt open klappen. Doe dit voorzichtig en zorg ervoor dat je het vlees niet helemaal doorsnijdt. Door zijn grove structuur kan het zijn dat er gaten ontstaan. Dit geeft niet, omdat het opgerold gaat worden. Leg de bavette nu even apart. 

5. Gril de pijnboompitten kort aan in een koekenpan (of op de grilplaat) en laat het afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en de verse basilicum en raspt de Parmezaanse kaas. 
6. Nu kan de bavette gevuld worden. Bestrooi de bavette met peper en zout. Smeer het in met truffelmayonaise, houdt hierbij de randen vrij. Verdeel vervolgens de balsamico azijn, basilicum, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, spinazie en als laatste de Parmezaanse kaas over de bavette. 
7. Leg een stuk slagerstouw klaar en rol nu de bavette op. Maak er met het touw een rollade van, zodat de carpaccio vulling op zijn plek blijft liggen. 
8. Leg de rollade in de indirecte zone van de barbecue. Plaats een thermometer in het midden van de bavette. Sluit nu het deksel. Wanneer de bavette de kerntemperatuur zo'n 51 graden heeft, is deze klaar. Laat de bavette dan nog even 10 min. rusten. Dit kan het beste onder een theedoek of losjes afgedekt onder aluminiumfolie. 
9. Knip de touwtjes door en.. Eet smakelijk!

Rollade van bavette

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »