Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
28 January 2019

Gegrilde Bavette met chimichurri

Heerlijk gegrilde Bavette met chimichurri saus.

Ingrediënten;

Voor 2 personen;

1 bavette(steak) van 500 gram

1 bosje peterselie

1/2 bosje koriander

1 teentje knoflook

2 g chilivlokken

50ml olijfolie

grof zeezout

vers gemalen peper

 

Wist u dat..

Bavette een Franse benaming is voor minder dikke steaks. En dat dit stuk vlees tot voor kort door het gehakt werd gedraaid. Bavette is extra lekker als hij goed gemarmerd is met vet. Dit is het geval bij graangevoerde runderen. 

Dit recept is ook goed te maken met graangevoerde Black Angus flanksteak

 

Voorbereiding;

 

Haal de bavette ruim op tijd uit de koelkast en zorg dat deze op kamertemperatuur komt.

Pluk de blaadjes van de peterselie en koriander en hak ze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn.

Meng de peterselie, koriander, knoflook, chilivlokken, olijfolie, zout en peper door elkaar.

 

 

Bereiding;

Pan;

Braad de bavette in ongeveer drie minuten per kant voor rosé of met een een kerntemperatuur meter tot 52°C

BBQ;

Stook je BBQ op tot 120°C, plaats de bavette op het rooster en houdt de temperatuur gelijk.

Bij een kerntemperatuur van 48°C haal je de bavette van het rooster en stook je de BBQ op.

Geef de bavette nu nog een laatste tik op hoog vuur 1 minuut per kant om een mooi krokant laagje te creëren.

Voor beide bereidingen, laat het vlees even bijkomen onder aluminiumfolie.

Serveer in dunne repen gesneden met de chimichurri.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »