Kies je eigen bezorgmoment
Gratis verzending v.a. 50,00
Wekelijkse acties in de nieuwsbrief
Gratis afhalen in de winkel
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Bavette rollade met basilicum kaas en parmaham

Bavette rollade met basilicum kaas en parmaham

minuten lezen

Bereiden van een bavette rollade moeilijk? Welnee! Ervaar zelf hoe je het maakt door gemakkelijk onderstaande stappen te doorlopen.


Bereiding

1. Leg de bavette uitgevouwen op de snijplank, met de spiervezels horizontaal. Strooi er versgemalen zwarte peper over. Bedek met geraspte of plakken basilicumkaas, waarbij boven, links en rechts minimaal 3 cm onbedekt blijft. Vervolgens leg je hier zeer dungesneden plakken Parmaham overheen. 



2. Rol de bavette zo strak mogelijk op. Let daarbij op dat de spiervezels in de breedte lopen.
3. Knoop de bavette met het slagerstouw, zo blijft de rollade stevig opgerold. Gebruik je een rolladenet? Knip dan een stuk af dat minimaal 20 cm langer is dan de rollade. Doe het net om je onderarm en pak het uiteinde van de rollade met de hand waar het net omheen zit. Rol het net over de rollade en knoop het vervolgens aan beide zijden strak dicht. 
3. Rol de rollade door de rub. Zorg ervoor dat je het goed verdeelt en de hele rollade bedekt. 
4. Je kunt kiezen voor 3 bereidingen: 
- Direct grillen op de rotisserie (spit roosteren)
- Indirect roosteren op een gietijzeren rooster
- Bakken met wat boter of olie in een braadpan of Dutch Oven. Deze geeft natuurlijk als bonus een heerlijke jus.
Welke bereiding je ook kiest: gaar de bavette rollade tot een kerntemperatuur van 52°C. Een ideale temperatuur om de kaas in dit recept nèt te laten smelten en overal doorheen te laten lopen.
5. Laat de rollade nog minimaal 10 minuten rusten. Verwijder het net of de touwtjes en snijd in mooie dunne plakken. 
6. Voor de salsa: Doe de trostomaatjes aan de takken in een gietijzeren skillet, strooi er de in plakjes gesneden knoflook overheen en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Zet de skillet 10-15 minuten in de kamado, indirect op 200 °C. Zodra alle velletjes van de tomaten zijn opengescheurd haal je de skillet eruit. Verwijder de takken en snij, hak of prak de tomaten tot een grove salsa.

7. Serveer bijv. met een lasagne van zoete aardappel en sperzieboontjes.

Eet smakelijk!

Met dank aan Roy Voogd


Ingrediënten: 
voor ca. 6 personen

- Ongeveer 800 gram bavette 
- 4-6 plakken parmaham
- 125 gram Dutch BBQ Gouda Basilicum
- Versgemalen zwarte peper
- Rub naar keuze uit ons assortiment (onze favoriet: Beef BBQ Chief
Slagerstouw
 
Voor de salsa (optioneel)
400 gram kleine trostomaatjes 
- 4 tenen knoflook
- Goede extra vierge olijfolie
- Versgemalen zwarte peper en zeezout 
 


 

 

Delen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account