De valse runderfilet, ook bekend als voorkamstuk of schouderfilet, is allesbehalve ‘vals’. Deze naam dankt het stuk vlees aan zijn gelijkenis met de echte filet, maar het wordt gesneden uit een heel ander deel van het rund: de schouder. Dat geeft de valse filet zijn eigen karakter. Verwacht een mooi stuk vlees dat verrassend mals is met een volle, krachtige smaak. Perfect om te bereiden als biefstuk in de pan of op de barbecue. Welke bereidingswijze je ook kiest, de valse filet staat altijd garant voor een smaakvolle ervaring.
Blonde d'Aquitaine runderen
Onze valse filet is afkomstig van Blonde d’Aquitaine runderen, ook wel Blondes genoemd. Dit van oorsprong Franse ras staat bekend om zijn sterke bouw en de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Het is mals, vol van smaak en heeft een fijne structuur. Niet voor niets is de Blonde d’Aquitaine door de jaren heen ook in Nederland een geliefd ras geworden. Een perfecte basis voor een prachtig stuk vlees zoals de valse filet.
Algemene bereidingstips
De Valse filet kan in de (grill)pan of op de bbq bereid worden.
1. Ontdooi de Valse Runderfilet 24 uur voor bereiding in de koelkast.
2. Haal het vlees minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast.
3. Bestrooi het vlees met zout en smeer in met olie.
4. Zet de bbq aan of verhit de pan.
5. Grill de steak 5 tot 7 minuten per kant.
6. Leg de filet 10 minuten afgedekt in aluminiumfolie.
7. Bestrooi het vlees met peper.
Vragen?
Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €70? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag. Of wil je liever komen afhalen in ons VleesAtelier? We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Mocht je nog een vraag hebben kijk eens bij veelgestelde vragen, of neem contact met ons op via [email protected] of via +31 (0)70 201 7034. We staan elke werkdag voor je klaar.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1809
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 32.49
- Samenstelling: 100% Rundvlees
