ONS ASSORTIMENT

LeJean Hertenbiefstuk

ca. 490 gram

€16,65
LeJean Hertenrack

ca. 1400 gram

€57,39 €51,65
LeJean Hertenstoofvlees

ca. 400 gram

€7,39
LeJean Hertenfilet gevliesd

ca. 750 gram

€32,25
LeJean Hertenwangen

ca. 1000 gram

€19,55
LeJean Hertenhaas

ca. 1055 gram

€51,70

Hertenvlees

Nieuw-Zeeland heeft een geweldige reputatie op het gebied van vlees. Het rund- en lamsvlees wat er vandaan komt wordt over de hele wereld geëxporteerd dankzij de goede kwaliteit en heerlijke smaak. Maar naast de bekendere vleessoorten is het Nieuw-Zeelandse vleesaanbod vind je er ook het bijzonder smakelijk Cervena hertenvlees van Silver Fern Farms. De boeren van de hertenfarms zijn gespecialiseerd in het houden van herten waarbij de dieren alle vrijheid hebben.

 

De natuurlijke, gecontroleerde omstandigheden waarin de herten opgroeien dragen in hoge mate bij aan de karakteristieke en volle, verfijnde smaak. De dieren voeden zichzelf op de eindeloze weiden met het sappige gras en worden indien nodig bijgevoerd met hooi. Groeihormonen en preventieve antibiotica komen er niet aan te pas en mede dankzij de maximale slachtleeftijd van 3 jaar is het vlees uitermate mals. Door de natuurlijke voeding, de aandacht voor het welzijn van de dieren en de slachtleeftijd die in acht wordt gehouden is de kwaliteit en smaak van Cervena hert heel constant.

De farms en bedrijven die betrokken zijn bij de productie van Cervena hert zijn allemaal gecertificeerd. Zij voldoen aan de strenge eisen die The New Zealand Food Safety Authority stelt en worden zeer regelmatig aan grondige controles onderworpen. Dit garandeert onder andere dat het grasgevoerde vlees op een natuurlijke manier is geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaard. Deze standaard heeft zowel betrekking op het welzijn en de gezondheid van de dieren, op voedselveiligheid, traceerbaarheid en het in stand houden van het natuurlijke landschap. Om het algehele welzijn van de dieren te garanderen wordt er gewerkt volgens de richtlijnen van het Animal Welfare protocol, een van de speerpunten van de Deer Industry New Zealand. Dankzij dit protocol hebben de herten een goed leven en zijn er strenge regels met betrekking tot het transport, de slacht en de verwerking.

Hertenvlees is van nature een magere vleessoort. Het is rijk aan eiwitten, ijzer, zink en bevat essentiële vitaminen waaronder vitamine B12. Het bevat meer ijzer dan rund- en lamsvlees en minder vet dan kipfilet. Hierdoor past het uitstekend binnen een gezond eetpatroon. Waar de meeste vleessoorten voor de smaak baat hebben bij een bepaald vetpercentage gaat dit voor Cervena hert niet op. De smaak van het vlees is intens en tegelijkertijd stijlvol en subtiel. Hierdoor zal ook de vleesliefhebber die zweert bij mooi doorregen vlees verrast worden door de smaak van Cervena hert.

 

 

 

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »