Gildehoen

LeJean Kipdijfilet

ca. 500 gram

€7,75
LeJean Kipsaté

ca. 20 stokjes

€12,99
LeJean Kipdij saté

ca. 10 stokjes

€9,19
LeJean Gildehoen Hele Kip

ca. 1250-1350 gram

€10,35
LeJean Kipdijfilet met vel

ca. 450 gram

€6,75
LeJean Gildehoen Kipfilet

ca. 400 gram

€7,39
LeJean Kippenvleugels

ca. 500 gram

€4,75
LeJean Mini Kipsaté

ca. 10 stokjes (mini)

€6,89 €4,79

Gildehoen

Met een gildehoen wordt het mogelijk om een overheerlijk kipgerecht op tafel te zetten. Gildehoenen zijn kippen die in natuurlijk omstandigheden opgroeien in tegenstelling tot bijvoorbeeld plofkippen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de smaak van deze kippen in vrijwel geen enkele mogelijkheid te vergelijken valt met de smaak van een gildehoen. De gildehoenen uit ons assortiment zijn afkomstig uit Nederland en eten 100% plantaardig voedsel. Bekijk nu ons beschikbare aanbod hierboven of lees verder voor meer informatie.

Wat is een gildehoen?

Wanneer we het hebben over een gildehoen doelen we op kippen die op een duurzame manier worden gehouden in Nederland. Dit houdt in dat de kippen op een natuurlijke manier groot worden gebracht en daarbij leven onder de meest optimale omstandigheden. Zo hebben de kippen meer dan genoeg leefruimte en krijgen zo onder andere geen antibiotica toegediend om de groei te versnellen. Hierdoor worden er uitsluitend gezonde kippen grootgebracht en dit proef je dan ook zonder twijfel terug in het kippenvlees. Wil je de overheerlijke smaak van dit vlees nu eens zelf ervaren? Dan mag het duidelijk zijn dat je dit vlees eenvoudig en voordelig kunt bestellen bij Lejean.nl.

De smaak

Indien je op zoek bent naar een kwalitatief stuk kippenvlees kan je met gildehoen vrijwel niet de mist in gaan. Dit vlees staat namelijk bekend om haar uitzonderlijke kwaliteit en dit is dan ook zeker te danken aan de leefomstandigheden van de gildehoenen. Doordat deze kippen een actieve levensstijl hebben is het vlees mals en sappig. Kortom het vlees smaakt zoals écht kippenvlees hoort te smaken. Dit is dan ook precies de reden dat wij je aanraden om dit vlees uit ons assortiment eens zelf te ervaren. Na het proeven van dit vlees verwachten wij dat er een grote kans bestaat dat je nooit meer ander kippenvlees wilt proberen.

De bereiding

De bereiding van gildehoen is afhankelijk van het soort vlees dat je uit ons assortiment hebt aangekocht. Uiteraard wordt een hele kip op een andere wijze bereidt dan bijvoorbeeld bij een kipsaté het geval is, maar toch komen veel stappen wel degelijk overeen. Zo is het altijd van belang om de kip voor de bereiding te laten ontdooien, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Op het moment dat de gildehoen is ontdooid haal je het vlees uit de verpakking en dep je het droog met keukenpapier. Verwarm vervolgens de oven tot een temperatuur van 230 graden Celsius of maak gebruik van een heteluchtoven die je tot een temperatuur van 180 graden verwarmd. Marineer het kippenvlees vervolgens met kruiden naar keuze en braad de kip in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van het type vlees laat je het vlees zo’n 30 tot 50 minuten in de oven staan. Lees de productinformatie zorgvuldig door voor meer informatie over de duur van het braden. Tot slot haal je de gildehoen uit de oven en laat je het vlees minimaal 10 minuten rusten, zodat alle smaakstoffen door het vlees verspreid worden. Vanaf dit moment is het genieten geblazen en wordt het mogelijk om heer heerlijk kipgerecht op tafel te zetten.

Vragen of opmerkingen?

Wil je meer weten over de leefomstandigheden van gildehoenen of heb je gewoonweg andere vragen die je aan onze klantenservice wilt stellen? Dan mag het duidelijk zijn dat het altijd mogelijk is om contact met ons op te nemen. Wij voorzien je namelijk graag van alle informatie die je nodig hebt. Bel naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar het volgende mailadres: [email protected] LeJean – jouw online poelier voor het bestellen van gildehoen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »