Koken met eendenvet of graisse de canard zoals de Fransen het noemen. Eendenvet heeft een veel hoger rookpunt dan boter en veel andere soorten olie, dit resulteert er in dat eendenvet tot hogere temperaturen kan worden verwarmd zonder rook te veroorzaken en de smaak van het vet aan te tasten. Het is dus perfect voor het braden, schroeien en braden van bijna alles!
Geroosterde aardappelen gekookt in eendenvet met rozemarijn of Provençaalse kruiden is een van de verrukkelijke gerechten waarin eendenvet ultiem tot zijn recht komt! Maar het is ook te gebruiken voor het bakken van groenten en natuurlijk essentieel voor het maken van gekonfijte eendenbouten. Tevens kan eendenvet ook gebruikt worden als vervanging voor boter in veel banketbakkersrecepten (of probeer een 50/50-mix met eendenvet en boter). Gebruik het voor hartige taarten of een verbluffende beef wellington. Sommige chef-koks verwerken zelfs eendenvet in dessertrecepten, waaronder zoete gebakjes en gebakken fruit (zoals appels of peren). De mogelijkheden zijn eindeloos en hoe meer je het gebruikt, hoe meer je de rijke complexiteit en smaak zult waarderen!
Eendenvet is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetten en bevat veel linolzuur. Dit is een essentieel vetzuur dat cellen gezond houdt, de opname van calcium verhoogt en de nierfunctie helpt.
Het kan dus zeker geen kwaad om zo’n pot, die na opening gekoeld 1 maand houdbaar is, achter de hand te hebben.
Geïmporteerd uit Frankrijk is dit kwaliteitsproduct van Larnaudie het echte product! Verpakt in een hersluitbare glazenpot.
Productspecificatie klik hier
- Merk: Larnaudie
- Artikelnummer: 3060101
- Herkomst: Frankrijk
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Houdbaar
- Kiloprijs: €25.85
- Samenstelling: 100% Eendenvet
