In één verpakking zitten 2 diamanthazen. Let op: op de diamanthaas zit nog een klein vliesje. Dit kan je makkelijk verwijderen met een scherp mes.
Over de diamanthaas Black Angus
De diamanthaas komt uit de voorpoot van de rund. Dit bevindt zich tussen de schouders van de rund. Het is geen werkvlees, waardoor het weinig vet bevat en een fijne structuur heeft. Dit maakt de diamanthaas net zo zacht en mals als ossenhaas.
De naam
Waarom heet een diamanthaas een diamanthaas? Met een beetje creativiteit kun je de vorm van een diamant in dit stuk vlees zien. Misschien is het je al opgevallen dit stuk vlees verschillende namen heeft. Diamanthaas, petit tender, teres major en jodenhaas zijn allemaal hetzelfde stuk vlees. Jodenhaas dankt zijn naam aan de vroegere joodse spijswetten. Joden die koosjer eten mogen geen vlees uit de achterpoot van een rund. Omdat de diamanthaas uit de voorpoot komt, is het een perfect alternatief voor de ossenhaas of biefstuk.
Waar komt de diamanthaas vandaan?
Deze diamanthaas komt van graangevoerde Black Angus runderen uit Australië. De runderen hebben hier toegang tot veel water en ze krijgen natuurlijke voeding, zonder groeibevorderende toevoegingen. De combinatie van natuurlijke voeding en graan resulteert in de mooie marmering, verfijnde smaak en mals vlees. Op zoek naar een lekker recept voor de jodenhaas? Bekijk dan hier ons recept met chimichurri.
De bereiding
1. Haal de diamanthaas minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3. Bestrooi het vlees licht met zout en smeer het eventueel in met een paar druppels olijfolie.
4. Schroei de diamanthaas rondom aan tot er een mooie bruine kleur ontstaat en plaats hem voor 6 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven (dit resulteert in een steak die gegaard is als rare).
5. Laat het vlees nog 10 minuten onder een theedoek rusten voor je ‘m aansnijdt.
De diamanthaas is van Halal geslachte runderen.
Meer weten over dit product? Klik hier voor productinformatie.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1010110
- Herkomst: Australië
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €35,99
- Samenstelling: 100% Rundvlees
