Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Levering tussen 17:00-22:00 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Diamanthaas Black Angus

16,45

Deze graangevoerde diamanthazen zijn botermals en net zo zacht als ossenhaas. In één verpakking zitten 2 diamanthazen. Let op: op de diamanthaas zit nog een klein vliesje. Dit kan je makkelijk verwijderen met een scherp mes.

Op voorraad (1)
- +
Voor 10:00u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Diamanthaas Black Angus

In één verpakking zitten 2 diamanthazen. Let op: op de diamanthaas zit nog een klein vliesje. Dit kan je makkelijk verwijderen met een scherp mes. 

Over de diamanthaas Black Angus

De diamanthaas komt uit de voorpoot van de rund. Dit bevindt zich tussen de schouders van de rund. Het is geen werkvlees, waardoor het weinig vet bevat en een fijne structuur heeft. Dit maakt de diamanthaas net zo zacht en mals als ossenhaas. 

De naam

Waarom heet een diamanthaas een diamanthaas? Met een beetje creativiteit kun je de vorm van een diamant in dit stuk vlees zien. Misschien is het je al opgevallen dit stuk vlees verschillende namen heeft. Diamanthaas, petit tender, teres major en jodenhaas zijn allemaal hetzelfde stuk vlees. Jodenhaas dankt zijn naam aan de vroegere joodse spijswetten. Joden die koosjer eten mogen geen vlees uit de achterpoot van een rund. Omdat de diamanthaas uit de voorpoot komt, is het een perfect alternatief voor de ossenhaas of biefstuk.  

Waar komt de diamanthaas vandaan?

Deze diamanthaas komt van graangevoerde Black Angus runderen uit Australië. De runderen hebben hier toegang tot veel water en ze krijgen natuurlijke voeding, zonder groeibevorderende toevoegingen. De combinatie van natuurlijke voeding en graan resulteert in de mooie marmering, verfijnde smaak en mals vlees.  Op zoek naar een lekker recept voor de jodenhaas? Bekijk dan hier ons recept met chimichurri. 

De bereiding

1. Haal de diamanthaas minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3. Bestrooi het vlees licht met zout en smeer het eventueel in met een paar druppels olijfolie.
4. Schroei de diamanthaas rondom aan tot er een mooie bruine kleur ontstaat en plaats hem voor 6 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven (dit resulteert in een steak die gegaard is als rare).
5. Laat het vlees nog 10 minuten onder een theedoek rusten voor je ‘m aansnijdt.

 

De diamanthaas is van Halal geslachte runderen.

Meer weten over dit product? Klik hier voor productinformatie.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1010110
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €35,99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Diamanthaas Black Angus
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
J
John Geplaatst op 17/10/2021

Heerlijk en makkelijk te hanteren vlees. Heb t gegrild op n Weber na aanbraden in koekenpan tot kern temperatuur van 52 en 54 gr. Geserveerd met rode wijn saus en chimichurri.

Door de gewichten en afmetingen ideaal voor twee personen per stuk.

Het ontvliezen viel mee.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account