27 June 2017

Jodenhaas met chimichurri

Jodenhaas (ook wel diamanthaas genoemd) is een perfect alternatief voor ossenhaas of rumpsteak. Samen met de chimichurri uit dit recept maakt dit een makkelijk en snel, maar heerlijk gerechtje.

Ingrediënten voor 2 personen

2 jodenhazen van ca. 250 g

 

Voor de chimichurri:

1 bosje peterselie

1/2 bosje koriander

1 teentje knoflook

2 g chilivlokken

50 ml extra vergine olijfolie

1 klein teentje knoflook

grof zeezout

grofgemalen zwarte peper

 

 

  1. Haal een uur voor bereiding de jodenhaas uit de verpakking en laat afgedekt op kamertemperatuur komen.
  2. Pluk intussen voor de chimichurri de blaadjes van de peterselie en koriander en hak ze fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Meng alle ingrediënten voor de chimichurri met grof zeezout en grofgemalen zwarte peper door elkaar.
  3. Barbecue: Zorg dat je een hete (direct) en een minder hete (indirecte) zone hebt op de barbecue.
  4. Smeer het vlees in met (olijf)olie.
  5. Grill de jodenhaas rondom mooi bruin in de hete zone en plaats vervolgens in de minder hete zone van het rooster.
  6. Laat de jodenhaas verder garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 50 à 52 graden.
  7. Haal het vlees van de barbecue en laat onder aluminiumfolie 10 minuten rusten voordat je het vlees gaat aansnijden.
  8. Breng de jodenhaas op smaak met zout en peper en serveer samen met de chimichurri. 

 

Wist u dat..

De jodenhaas zich bevindt tussen de schouders van het rund? Het stukje vlees heeft deze naam gekregen, omdat orthodoxe joden vanwege hun spijswetten geen vlees van de achterbout mogen eten. Een jodenhaas wordt ook wel een diamanthaas of jodenbiefstuk genoemd. De jodenhaas is relatief onbekend, maar verovert door de jaren heen steeds meer terrein.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »