Chateaubriand Black Angus

Nog geen reviews
| Plaats review

Chateaubriand Black Angus

26,75

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

De chateaubriand Black Angus wordt gesneden uit de hele ossenhaas. De chateaubriand is volledig ontdaan van het vlies, zodat deze gebruiksklaar om te bereiden.

Meer informatie
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 700 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €66,95
  • Samenstelling: 100% rundvlees

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Meer over chateaubriand Black Angus

De chateaubriand komt van Australisch Black Angus runderen. De chateaubriand Black Angus wordt gesneden uit de hele ossenhaas. De ossenhaas is een spier die op de lende wervels ligt. Dit stuk vlees wordt speciaal voor jou hand gesneden in onze eigen slagerij. Ontdek een ongelooflijk intense smaak! 

Black Angus runderen

Ons Black Angus rundvlees is afkomstig van de Familie Thomas uit Australië. De familie heeft meerdere eigen boerderijen waar de runderen in alle rust kunnen opgroeien. Gecombineerd met strikte criteria voor alle schakels in de keten, produceert Thomas onder de paraplu van het Pure Angus programma. Hoogwaardig, fijnkorrelig en mals premium rundvlees met genetisch bepaalde marmering voor optimale sappigheid. Wij zijn erg enthousiast over het Angus-ras vanwege de goede bevleesdheid van het karkas en fijne structuur van het vlees, resulterend in een uitstekende eetkwaliteit!

Oorspronkelijk komen de Angus runderen uit Groot-Brittannië. Door de hoornloze doddies uit de provincie Angus en de eveneens hoornloze humlies uit Aberdeen met elkaar te kruisen, ontstond aan het einde van de 18e eeuw het rund van Aberdeen Angus. Vanwege zijn overwegend zwarte kleur is het echter beter bekend als Black Angus. De naam Angus komt van de Kelten en wordt in het Gaelic Aonghas genoemd, wat op zijn beurt "eerste keus" betekent.
 

Algemene bereidingstips

De chateaubriand is uitstekend om als braadstuk in zijn geheel te braden in een braadpan/slee in combinatie met de oven of de barbecue.

1. Ontdooi de chateaubriand in de koelkast gedurende 24 uur
2. Haal het stuk vlees minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast. Zo kan het goed op kamertemperatuur komen
3. Smeer de chateaubriand licht in met een paar druppels olie (2de persing olijfolie of arachide olie)
4. Breng kort van tevoren op smaak met zout
5. Verwarm de oven voor op 180°C
6. Laat de (grill)pan gloeiend heet worden
7. Schroei het vlees rondom aan totdat er een mooie bruine kleur ontstaat (ongeveer 2-3 minuten)
8. Plaats de chateaubriand in een ovenschaal en zet deze in een voorverwarmde oven
- Doe een braadstuk van 500 gram 10 minuten in de oven of tot een kern van 55-58 graden voor medium


9. laat het vlees rusten op een lauwwarm bord onder een theedoek voor minimaal 8 minuten
 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »